Inför V75: Spelar ut mer än bara Elitloppskortet

209

elitloppskortet

Elitloppshästen Shaq Is Back är med på lördag.
Så även ytterligare två andra hästar från Daniel Redéns formstall.
Han kan inte bestämma sig för vem han tror mest på inför V75 i Östersund.
– Jag har tre väldigt fina hästar med på V75 och klaffar det bara lite så kanske det blir nya segrar.
Efter ett kämpigt fjolår med infektioner och skador i stallet har Daniel Redén seglat upp som den kanske mest omtalade tränaren i landet under 2013.
Fjolårsresultatet passerade stallet för några månader sedan. Inkörda pengar i år snuddar redan 4,5 miljoner kronor. Att jämföra med 2,6 miljoner för 2012.
33-åringen är inte den kaxiga typen. Men varför skrocka när det flyter?
– Det går bra hela tiden och det ser ju folk. Faktiskt så är det nästan så att hästarna bara utvecklas hela tiden nu när de får vara friska. Än så länge har vi inte stött på något bakslag i alla fall och det är skönt,
Shaq Is Back är den av stallets hästar som drogs med störst problem under fjolåret och bland annat fick genomgå tre halsoperationer. I år har jänkaren fått vara frisk och radat världstider. Insatser som gav hästen en plats i Elitloppet.
Men det blev ingen final. Stall Zets Elitloppsdeltagare slutade utanför prispengarna i sitt försök.
– Det var inte så mycket att säga om det. Han fick lägga en oerhörd speed för att komma till ledningen ute på det sliskiga underlaget i banan. Släppte med honom och i mål var han bara huvud och hals ifrån att ta sig till final. Så här i efterhand kanske vi skulle ha försökt i ledningen i försöket, då tror jag att han hade varit bland de tre.
Shaq Is Back drog det sämsta spåret i lördagens Jämtlands Stora Pris (V75-6), ett tionde. Iskallt eller?
– Nej, det var väl inte. Det är bra att prova honom bakifrån också ibland. Nu får vi spara den vassa speeden han brukar ha från början till slut i stället. Han håller alltid farten och gjorde det bra i Elitloppet. Det blir barfota igen och han kändes helt normal när han fick gå lite tuffare i veckan. Så vi hoppas på en bra prestation.

Överraskande tips
Daniel Redén drar till med ett överraskande tips i Fem tippar V75. I Jämtlands Stora Pris får elitloppsdeltagaren Shaq stå tillbaka mot 7 Hard Livin från samma stall som på lördag körs av Johan Untersteiner.
Hard Livin spikas i tipset. Lite på chans visserligen men det säger mycket om vilka tankar stallchefen har för hästen.
Endast två starter i år för sexåringen. Femma senast i Meadow Roads lopp på Solvalla.
– Jag tycker att det är en jättebra häst men var trots allt lite besviken på honom senast då han var blekare än han skulle vara. Men dålig vill jag inte kalla honom. Trots allt kutade han 10,5 och var en längd efter Formula One och Amaru Boko. Detta utan att vara på topp. Hard Livin är avelshingst och tömdes på sperma samma morgon som loppet gick vilket kan ha varit orsaken till den sämre insatsen.
– Nu har han fått träna inför det här loppet och det kan vara en farlig överraskning för många om han har en bra dag. Han kommer eventuellt att tävla med helstängt huvudlag alternativt norskt huvudlag. Jag har inte bestämt mig, Men nån ändring blir det. Taktiken är upp till Johan men han går bäst bakifrån tycker jag.
Och så har du 6 Up Up And Away (V75-1) till start som du tippar etta.
– Up Up har gjort två bra lopp i år tycker jag och gått elvatider. Höll jättebra senast i Gävle efter ett omöjligt lopp, kämpade men var inte riktigt körbar sista 300 meterna. Vi har inte hittat några fel och kanske var det bara var mjölksyran som satte in. Han är snabb bakom bilen.Vi ändrar inget där.
Daniel Redén åker upp till Östersund efter lunch på fredagen. En formtränare att räkna med.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar EXTRA V75 Charlottenlund 9 juni
Nästa artikelV86 Bollnäs 5 Juni 2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.