Inför V75: Stall Kolgjini alltid att räkna med på hemmaplan

132

Inför V75: Stall Kolgjini alltid att räkna med på hemmaplan

V75® på Jägersro. Räkna med att stall Kolgjini är taggade.
Upstate Face och Afrodite Face är bästa chanserna.
Men två utmanare till storfavoriten i Uppfödningslöpning hittas också.

Dags för V75® i Malmö den här helgen och som vanligt när det travas på Jägersro är Adrian Kolgjini ett namn att räkna med. Lutfi Kolgjini berättar om sin syn på stallets hästar i omgången.
Stallets kanske bästa chans finns i Gulddivisionen. Femårige Upstate Face har utvecklats mycket under året och etablerat sig i eliten. Efter brons i Hugo Åbergs Memorial i somras och ett starkt silver i Svenskt Mästerskap för två starter sedan, kan det kanske vara dags för fullträff den här gången.
– 7 Upstate Face (V75-3) har gått fantastiskt bra och det finns inget att klaga på. Han får nog det här loppet, sedan är det finalerna som väntar och sedan troligen vintervila. Hästen har varit otroligt bra och även om spåret nu inte är det bästa och han är inkvalad till finalen kommer Adrian att köra för seger här, det är inget snack om det. Vår häst tål tuffare lopp och upplägg, det har han visat hela säsongen. De kör nog till rejält här och försöker vinna loppet, Upstate är absolut en av topparna i loppet, säger Lutfi Kolgjini.

Två som kan utmana storfavoriten
Lördagseftermiddagens clou är Svensk Uppfödningslöpning, tvååringarnas största uppgörelse för året. Stor favorit är Tetrick Wania som travat fram som en ångvält i fyra raka segrar under hösten. Men stall Kolgjini presenterar två utmanare.
– 3 Hepburn (V75-4) har vi haft höga tankar om hela tiden och hon har aldrig gjort ett fel under hela uppträningen. Det är klart att Tetrick Wania är en fantastisk häst, men han får inte ha en dålig dag mot Hepburn. Fast, det är klart, har Tetrick Wania en bra dag får vi kanske vara nöja med att vara tvåa i det här loppet.
– 9 Urban Africa (V75-4) är också en otroligt fin häst som utvecklas hela tiden, han har vunnit från dödens och gått bra också bakifrån. En jäkligt komplett häst som bara blir bättre och bättre. Det är en förnuftig tvååring och han är absolut med där framme, även om läget nu väl gör att de som står på framspår ska ha en liten fördel.

Från ledningen får nog de andra jaga
Två bidrag erbjuder man även i Diamantstoet. ”Ludde” låter mycket uppåt på treåriga Afrodite Face.
– 6 Afrodite Face (V75-2) körde jag själv jobb med i tisdag och hon kändes otroligt bra då faktiskt. Skulle Adrian hittat till ledningen med henne här så får nog de andra jaga henne.
– 8 Hilarious Am (V75-2) gick rätt så bra i Norge senast, men borde ha kunna lite bättre kanske, fast hon är samtidigt humörbetonad. Jag tror inte hon kan skrälla nu, men det är en gedigen häst som alltid gör sitt jobb.
Kalaset inleds med ett Klass 1-försök där Kolgjini tar ut Hannibal Face. En fyraåring som kanske inte har varit helt att lita på hittills under karriären, men samtidigt visat mycket fina resurser.
– 9 Hannibal Face (V75-1) har haft en blandad karriär med mycket galopper och mycket temperament men han har också kapacitet i överflöd. Det är väldigt bra kapacitet för klassen, så jag tycker att han ska med på lappen. Voltstart är inga problem för honom, så länge det inte blir omstart; det skulle kunna bli förödande. Senast provade vi att lätta honom, men nu lägger vi på ett par lätta boots.
Och bästa chansen är?
– Jag tycker att det är hugget som stucket mellan Afrodite Face och Upstate Face.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.