Inför V75: Stenströmer kan ha Jackpotspiken

216

image-1

Jackpot på V75 och 70 miljoner kronor att spela om.
Då gäller det att hitta en bra spik.
Kanske är Ulf Stenströmers segerstaplare Your Highness hästen att luta sig emot?
– Det ser ut som en fin chans, säger Axevallatränaren som spikar sin häst i tränartipset ”Fem tippar V75”.
Den extrainsatta V75-omgången i samband med Elitloppet på Solvalla i söndags var så pass lättlöst för spelarna att utdelningen för fem rätt understeg 15 kronor. Därmed hölls hela femrättspotten inne och den läggs istället till sjurättspotten i lördagens omgång på Mantorptravet utanför Linköping. Det betyder att en eventuell ensam vinnare med alla rätt kan bli 40 miljoner kronor rikare. Är man ute efter storkovan gäller det att strecka hästar som inte spelarkollektivet tror på, men det gäller också att hitta minst en bra spik att bygga upp sitt system runt. Det fyraåriga stoet Your Highness kan vara en häst att förlita sig på.
– Jag tycker att det är en jättefin häst och vi har inte riktigt sett botten i henne än. På Solvalla för tre starter sedan blev hon visserligen trött men då hade någon klockat henne på 1.12,5 i 1 800 meter så det var inget att säga om att mjölksyran sprutade ur öronen på henne sista biten. Jag har bara strött lovord över henne ända sedan jag såg henne första gången och jag har ingen anledning att sluta med det nu, säger Ulf Stenströmer.
Your Highness har gjort tio starter så här långt och efter sju av dem har hon fått vända upp för segerdefilering. Vid de tre förlusterna har hon galopperat.
– Hon hoppade till slut i sina två första starter då hon hade problem med knäsenskidorna och opererades för det. Sedan vann hon fem raka innan galoppen på Solvalla och att hon tappade travet sista biten då var inget att säga om när loppet blev som det blev. Hon är travsäker i grunden.

”Hugger om segern”
Senast vann Your Highness genom att ha rundat fram till ledningen från sjunde par utvändigt efter halva loppet. Den här gången kommer hon också få anfalla bakifrån då hon startar med 20 meters tillägg. Det är många konkurrenter att runda men det är inget som oroar Ulf Stenströmer. Tvärtom låter han väldigt nöjd med sin häst.
– Hon mår jättefint och har tagit senaste loppet på bästa sätt. I går (läs onsdag) gick hon sista finslipande jobbet inför lördagens start och hon kändes perfekt.
Hur ser du på lördagens lopp?
– Hon står lite tufft inne på pengarna men å andra sidan möter hon bara fyraåringar och bara ston. Det är några hyggliga motståndare med i loppet men ingen som känns omöjlig att slå. Min räknas nog som favorit, med alla rätt med tanke på vad hon har visat. Det ser ut som en fin chans bara hon sköter sig och fortätter att springa som hon har gjort egentligen varje gång.
Är hon en jackpotspik?
– ’Trav är trav’ var det en vis tränare som sa en gång och spik vet jag inte om jag vågar säga. Jag stack ut näsan och spikade i ”Fem tippar V75” men det berodde också på att jag hade lite dåligt på fötterna i de andra loppen. Men jag tror på min häst och bara hon sköter sig är hon säkert med och hugger om segern.
Kommer du att snacka taktik med Björn Goop?
– Nej. Han har kört henne i nästan varje lopp och känner hennes egenskaper. Jag misstänker att han kommer att göra något om det skulle gå väldigt långsamt där framme för hon tål att göra en hel del själv. Samtidigt vore det skönt om hon kunde få ryggar att gå i och sedan spela ut speeden till slut. Men allt beror naturligtvis på tempo, hur hon känns och så vidare.
Your Highness startar i den femte V75-avdelningen. Har man överlevt alla blindskär så långt återstår bara två avdelningar innan miljonvinsten kan vara i hamn.

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.