Inför V75: Strul och två raka galopper

219

strul och två raka galopper

Han är segermaskinen som nästan aldrig gjort bort sig tidigare eller gjort ett dåligt lopp.
Men nu har det blivit strul och två raka galopper för Master Crowe – som på nytt är favorit i V75.
– Jag får köpa nya handskar till Ingves, säger tränaren Petri Puro med ett skratt.
– Skämt åsido har jag mycket bra känsla för hästen.

Det är jackpot i lördagens V75-omgång på Åby där en ensam vinnare kan ta hem 45 miljoner kronor enbart på sju rätt. En av favoriterna i omgången är Master Crowe som vi är vana att få se i vinnarcirkeln efter loppen. I fjol vid den här tiden radade han upp framgångar och tog sex raka segrar och tio segrar på elva starter. Tränaren Petri Puro har medvetet pausat den åttaårige hingsten under sommaren eftersom hästen har problem med allergi. Efter att ha gjort comeback i höstas med två raka segrar har det gått grus i maskineriet. Master Crowe har varit ute i V75 tre gånger i rad utan att få till det. Först satt han fast med krafter kvar, därefter blev det en oväntad galopp strax efter start och senast fastnade hästen med allt kvar i rygg på ledaren och galopperade kort före mål.
– Det har strulat och vi får hoppas att vi har medvind nu istället, säger Petri Puro.
– På Jägersro näst senast hade han lite problem med munnen som vi hade varit hos tandläkaren för innan loppet. Han hade haft en inflammation i munnen och hade nog fortfarande lite känning av det. Så när Ingves tog upp efter att ha laddat i starten och skulle backa ner i tredje utvändigt hände någonting. Jag tror att hästen var lite öm i munnen fortfarande och reagerade på när kusken tog i honom. Det blev lite ryckigt.
– Senast i Kalmar kändes hästen stark och blev fast med mycket krafter kvar. Han blev lite rädd kort före mål när Johnny Takter viftade med tömmarna framför och det blev galopp. Det var synd att han inte fick luckan 150 meter kvar för då hade det nog hänt ganska mycket.

”Känns stark – ovanligt spänstig och fin”
Hur har hästen känts i träningen mellan och efter de här loppen?
– Han känns stark och ser väldigt fin ut. Jag tyckte att han var ovanligt spänstig och fin inför loppet på Jägersro näst senast. Han känns fortsatt lika stark och spänstig som han gjorde då så jag måste tro att toppformen är nära.
– Jag körde honom i går (onsdag) och han ska få röra på sig lite under fredagen. Han är stark men har lite dålig teknik när han springer i backen. Det var därför jag inte trodde att det var så bra häst innan han började starta och vinna lopp, säger Puro.

”Positivt med täta starter”
Master Crowe är favorit i Silverdivisionen, V75-6 och körs återigen av Peter Ingves. Han har spår tre bakom startbilen och distansen är 2640 meter vilket hästen bara har startat över en gång tidigare och då vann han.
– Vi har mest startat över medeldistans men nu provar vi lång distans. Han är stark så det ska gå bra men han möter några starka och entaktade hästar.
– Jag tror att det är positivt med täta starter. Han har startat vecka efter vecka en gång tidigare och då vann han först ett försök i V75 och sedan finalen veckan efter. Det var i och för sig i en lägre klass men jag är som sagt nöjd med hur hästen känns.
– Det ska bli roligt att se hur han fungerar igen över 2600 meter och det kan bli så att vi provar Frankrike i vinter. Kanske inte på Vincennes, det är nog för tufft, men på en mindre bana.

”Har bra känsla för honom”

Tror du att det är dags för seger nu?
– Jag har en bra känsla för honom. Det känns som sagt att han är i riktigt bra form. Han är snabb ut och det finns ju open stretch på Åby. Så han ska inte behöva sitta fast den här gången.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Jag ska köpa nya handskar till Ingves, ha, ha.
– Nej, skämt åsido, hästen går som tidigare med öppet huvudlag och med sitt normala tävlingsbett nu. Det skulle bli några minusgrader på kvällen men de säger att man inte behöver ha hakar. Fast någon form av fäste kanske man behöver ha.
Det har varit snack om att prova i jänkarvagn för första gången på slutet. Är det aktuellt nu?
– Det är inte helt omöjligt om vi är i tid den här gången så jag hinner att få låna en. Vi får se. Det är inte aktuellt med rycktussar ännu i alla fall. Han är bara åtta år hästen, ha, ha. Nej, men han är så ärlig och gör alltid vad han kan ändå, säger Petri Puro.

Cash Crowe och DA Pepperboy tränar för fullt – ”spännande”
Halmstadtränaren är känd för att alltid ha en hög segerprocent för sitt stall och han har öppnat året starkt med fyra segrar på sex starter, vilket innebär 67 i segerprocent. Han har flera stjärnor i sitt 28 hästar stora stall och två av dem är årgångstopparna Cash Crowe och DA Pepperboy.
Hur är läget med de två?
– Cash Crowe tränar för fullt och känns bra. Hon har vuxit i psyket under vintern och har blivit lättare att hantera och köra. Hon har tidigare varit lite känslig här hemma men nu har hon lugnat ner sig och slappnat av i träningen. Jag har inte bestämt när hon ska årsdebutera men tror det blir framåt april.
– DA Pepperboy besvärades tyvärr av en lös benbit i Kriteriet och det var därför han drog vänster bakben och inte kunde hålla ihop sitt trav. Han var inte trött efteråt och hade varit med bland de tre och landat på en 1.12-tid. Han blev opererad och benbiten plockades bort men nu är han i full träning igen. Men hästen tappade två månader då han fick vila efter operationen och det är inte aktuellt med någon start förrän framåt senvåren eller sommaren. Kungapokalen kommer för tidigt men det blir spännande att följa både han och Cash Crowes säsong, säger Puro.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Heta chanser i V75-jackpoten
Nästa artikelFem tippar V75 till Åby 3 februari 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.