Inför V75 (torsdag): 15 hästar till start på uppesittarkvällen

106

inför v75 ® (torsdag) 15 hästar till start på uppesittarkvällen

Från och med årsskiftet blir familjen Untersteiner landets största travstall.
Peter och Johan slår samman sina rörelser och blir ”The Untersteiners” med hela trav-Sverige.
– Vi kommer att bli ännu starkare tillsammans och vi har stora ambitioner och det känns fantastiskt bra, säger Peter Untersteiner.

På torsdag är det dan före dopparedagen och det har blivit tradition med uppesittarkväll och V75 ®, den här gången på Halmstadtravet. Banans störste tränare och profil Peter Untersteiner har haft ett annorlunda 2021 om man jämför med tidigare år. I våras berättade han om sin psykiska ohälsa och valde att ta en paus som kusk.
– Jag mådde inte alls bra i vintras och fick sömnproblem och började må allt sämre. Det började i november och höll på i flera månader. Jag kunde inte stänga av hjärnan hur jag än försökte. Jag valde att dra ner på tempot och stå över löpkörningen. Det har verkligen hjälpt och i dag mår jag väldigt bra och har fått mycket stöd från alla möjliga håll och det är något jag verkligen uppskattar.

Ser framåt
Nu ser Peter framåt och vid årsskiftet så väljer han och sonen Johan att slå samman sina två rörelser till en. Ett beslut som mognat fram.
– Redan när Johan valde att flytta hem var tanken att han skulle börja jobba hos mig, men han fick snabbt mycket hästar i träning och satsade själv. Samtidigt visste vi att den här dagen skulle komma, det känns som en naturlig utveckling.
– Vi har jobbat tätt tillsammans hela tiden och diskuterar idéer och allt möjligt så det känns bara bra att vi gör detta. Vi har fått mycket positiva reaktioner. Jag kan säga att 99 procent av alla vi pratat med är positiva till detta. För min egen del så får jag en ny chef i företaget och Johan lägger inte någon prestige i det på något sätt. Jag hoppas kunna hålla på i tio år till och göra nytta och vi har höga ambitioner och ett härligt team så det är ett nytt kapitel för familjen och det känns bara bra.
På torsdag är det V75 ® på hemmabanan Halmstad och Peter Untersteiner har hela 15 hästar till start.
– Jag har fina hästar till start och har svårt att säga vem som är bästa chansen. Måste jag dra till med någon så är det Inara O.E. (V75-5) som har varit väldigt rejäl på slutet och har ett bra spår och ska tävla i en amerikansk sulky för första gången.
Så här kommenterar Peter sina hästar:
– 4 Joker Of Steel (V75-1) har varit struken för karledsinflammation. Nu jobbar han fint igen och var fin i ett banjobb för ett tag sedan. Det är första gången över kort distans och det är ingen fördel. Det är hemmaplan och vi provar och jag tror han gör en bra insats.
– 9 Lexington Zon (V75-1) krokade ihop med ett annat ekipage senast och galopperade. Han har ryckt upp sig och får smyga med här och känslan är att han kommer att göra en bra prestation.
– 8 Global Creation (V75-2) har kommit igång lite sent. Nu har hon vunnit två lopp utvändigt ledaren och utvecklas positivt hela tiden. Hon möter några bra, men hon är bra själv och ska räknas.
– 2 Puycheric Wine (V75-3) har svarat för tre fina lopp sedan han började starta. Nu är det helt annat och tuffare motstånd och vi får se hur långt han räcker. Distansen ska inte vara några problem då han inte ligger på något i loppen.
– 8 Vinci Nice (V75-3) skulle ha startat på Axevalla i förra veckan, men det flyttades till Örebro och då hann vi inte att förbereda oss och fick står över. Vinci Nice tränar bra och är en fin häst, tyvärr talar spåret emot.
– 4 Kirsi Boko (V75-4) har inte riktigt levererat som vi hoppats på ännu. Nu har hon fått träna på och var riktigt fin i ett banjobb för ett tag sedan. Vi har siktat på detta lopp och efter det fina jobbet har jag lite förhoppningar.
– 7 Woodbury Wine (V75-4) agerar lite väl hetsigt ibland, men har mycket fart i sig. Hon har varit ute i tuffa lopp och mött kulltopparna vid flera tillfällen. Hon tränar bra och klarar hon bara voltstart så ska hon ses som en outsider.
– 15 Beluga West (V75-4) är en hedershäst som vi hoppas ska kunna komma över miljonen kronor i intjänade pengar snart. Hon måste ha en del tur med tanke på förutsättningarna.
– 1 Inara O.E. (V75-5) var jättebra senast. Hon tar loppen på rätt sätt och utvecklas för varje lopp. Nu hänger jag på en amerikansk vagn och laddar vad som går för att försöka hålla ledningen och det vore kul att se henne i den positionen mot det här motståndet. Jag har förhoppningar på henne.
– 6 Zola Love (V75-5) är ett fint sto som galopperade lite snöpligt senast, annars hade hon nog vunnit. Allt känns bra i träningen och hon är bra för klassen.
– 10 Readly’s Dream (V75-5) var trea i Norskt Oaks och även detta är en fin häst som jag tror kommer gå bra. Vi har tre fina ston i loppet.
– 4 Digital Process (V75-6) vann i första starten för oss och det var lite överraskande. I veckan innan var han trött på 1.23/2100 meter, men han är tydligen sådan. Han ska smyga i loppen och förhoppningsvis har han gått framåt med loppet i kroppen. Jag tror han blir nyttig och är inte borta här.
– 11 Forever Shadow (V75-6) är behandlad och tränar bra igen. Vi har siktat på detta lopp ett tag och jag tror på en bra insats.
– 12 Look Håleryd (V75-6) är i fin författning och var nära att bli tvåa senast. Han är gynnad av distansen och han kan säkert vara där framme om det klaffar från det här läget.
– 9 Toto Barosso (V75-7) är kapabel, men också speciell. Han är väldigt trög ibland och vissa dagar är han lite väl vass. Nu kommer jag att utrusta honom med ett helstängt huvudlag, det har han tävlat med förut, för jag måste se till att vi är med från start över den här korta distansen. Toto Barosso är bra nog att slåss långt framme här.

Föregående artikelV75 Winter Burst – tradition för travälskarna
Nästa artikelV86 Solvalla/Åby 22 december – Nästagångare + Andelsspel

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.