Inför V75: Traditionsenlig årsdebut för Cyber Lane

70

Inför V75: Traditionsenlig årsdebut för Cyber Lane

L.C. Peterson-Broddas Minne på Jägersro.
Första deltävlingen till Paralympiatravet.
Det innebär comeback för Cyber Lane, precis som vanligt.
– Det blir tredje året i rad som vi gör årsdebut i det här loppet. Han har gjort bra prestationer tidigare och det tror jag att han gör i år också, säger Johan Untersteiner om titelförsvararen.

Nu drar storloppsäsongen igång.
Paralympiatravet på Åby är årets första miljonlopp på svensk mark och vägen dit går via fyra deltävlingar med startskott på Jägersro på lördag.
Trolig favorit i loppet blir Johan Untersteiners forne derbyvinnare 7 Cyber Lane (V75-7), trots att det handlar om årsdebut.
Eller kanske tack vare.
Hästen har nämligen två år i rad visat att han tävlar alldeles utmärkt efter vinterträning, just i detta lopp.
2019 spurtade Cyber Lane vasst som tvåa bakom stallkamraten Day or Night In och i fjol räckte spurten från fjärde par utvändigt ända fram till seger.
Det blev starten på en säsong som slutade drygt sju månader senare med elva pallplaceringar på tolv starter och över två miljoner kronor insprunget.
– Efter fjolårets sista start så ställde vi av hästen och gav honom helt ledigt i en månad. I januari satte vi igång och sedan har vi tränat med siktet inställt på att göra årsdebut i det här loppet, berättar Johan Untersteiner som räknar med en likvärdig prestation i år.
– Jag är nöjd med hästen. Han glänser inte i jobben, men det har han aldrig gjort. Vi har tränat och förberett som inför tidigare år och då har hästen gått bra direkt, jag tror att han är redo för en liknande prestation på lördag.

Tror på chans men inte på spets
I fjol hade Cyber Lane bakspår och för två år sedan spår 6, varifrån Untersteiner valde att inte utmana invändige 6 Racing Mange som dök till ledningen.
Med samma hästar på startlinjen i år verkar taktiken bli snarlik.
– Vi tar och oss inte förbi Racing Mange första biten och det gör att det kan bli tufft. Vi får se hur loppet utvecklar sig. Hur som helst räknar jag med att min häst gör en bra prestation och tycker att han ska räknas tidigt, säger Untersteiner som också meddelar att utrustning och balans blir precis densamma som då han vann loppet i fjol, alltså vanlig vagn, skor runt och norskt huvudlag.
En lika het chans på förhand ser 1 Demon Ima (V75-6) ut att vara. Hästen ståtade med fem raka segrar innan han senast fick ge sig mot Easy Cash.
– Jag var jättenöjd med insatsen. Det är klart att jag hellre hade vunnit och förlängt segerraden, men prestationen från hästen går inte att klaga på.
Nu vankas innerspår bakom bilen, ett läge som Demon Ima förvaltade till ledning på Åby i december.
– Det är lite upp till hästen själv hur han öppnar, han är inte den typen som man ”kastar åt” första biten. Men jag tror att det blir svårt att hålla ut 3 Pere Ubu och skulle jag i sådana fall hamna i situationen att jag måste välja mellan att sitta kvar i rygg på den eller gå ut i dödens så väljer jag förmodligen att sitta kvar. Hästen har trots allt bara gjort tolv starter i karriären. Han kommer att gå med rycktussar för första gången och det är klart att han kan vinna loppet, berättar Untersteiner som även plockar ut formkortet 15 Sharp Dream (V75-2).
– Hon har gått jättebra på sistone och jag hade på känn att det skulle bli effekt när jag kunde ta av framskorna. Vi kör så igen, men byter till vanlig vagn nu när det är voltstart. Hästen är stark och rejäl, men det är svårt att stå 40 meters tillägg den här årsdebuten. Hon kan vinna om det löser sig, men är inte en lika het chans som de två andra, säger Johan Untersteiner.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.