Inför V75: Tre chanser för hemmasonen

56

inför v75® tre chanser för hemmasonen

Per Linderoth kör i tre avdelningar när V75® på lördag avgörs i Östersund.
I podden V75® – lördag hela veckan diskuterar han såväl hästarnas chanser som stadens OS-ansökningar.

Efter över ett decennium i Sundsvall är Per Linderoth sedan 2019 tillbaka på mammas gata i Östersund. En stad som har lämnat in flera OS-ansökningar. Dessa och lördagens V75 behandlas när Per Linderoth gästar veckans avsnitt av V75® – lördag hela veckan. Två hästar från egna stallet startar inom V75 men mest betrodd blir Linderoth med Anders Wallin-tränade kallblodet Ulvsåsen (V75-2).
– Honom ser jag fram emot att köra. Det gör jag alltid. Men han får oftast mycket pengar varje gång han startar, så han har fortfarande gjort ett fåtal starter för att vara ett kallblod som är uppe i 900 000 kronor. Men han verkar anta utmaningen hela tiden, säger Per Linderoth.
Det segerstaplande kallblodet, med 14 fullträffar på 20 starter, triumferade senast när han gick rakt ut i Dubbelcupens final efter ett sex veckor långt tävlingsuppehåll.
– Att han inte hade startat på ett tag var för att han stod strax under tillägget där i Gävle och inte ”hade råd” att starta om han inte skulle hamna på tillägg. Men det kändes inte på hästen att han hade varit ifrån ett tag, han var jättefin.
Den här gången startar Ulvsåsen med spår fem på 20 metersvolten.
– Det hade förändrat min optimism ganska mycket om vi till exempel hade fått ett springspår istället för spår fem, men det är som det är.
Östersundsprofilen tror emellertid att hästen kommer göra en fin insats.
– Jag tror absolut inte att formen är sämre nu men att den ska ha flyttats fram så oerhört mycket kanske inte är så troligt heller. Anders hade förberett honom och satt honom i bra form och det lär han ha fortfarande.

På gång efter hjärtproblemen
I loppet efter är det dags för egentränat i form av Money Smile (V75-3). Hästen har inte riktigt kommit upp i samma nivå som innan han fick hjärtproblem under fjolåret, men senaste insatsen indikerade att han är riktigt på gång igen.
– Senast var verkligen ett steg i rätt riktning jämfört med vad jag har känt i starterna innan. Då fick han en jänkarvagn på sig och så stoppade vi igen hålen i open eye-huvudlaget. Han kom iväg rätt så hyggligt för att vara Money Smile bakom bilen och han gick i mål med propparna kvar i öronen. Jag tycker att han höjde sig.Med spår tre bakom startbilens vingar finns alla förutsättningar för en gynnsam resa.
– Jag hoppas att han ska ta sig iväg bra och jag tycker att det kändes bra senast, så vi kör som vi gjorde då. Jag tror inte att han är lika bra som när han var i kanonordning. Han är nog på väg åt det hållet men jag tror inte att han är där riktig än. Men det är väl min pessimism som säger så. Han ser jättefin ut.

Ett lopp för framtiden
Nästa häst från stallet är Young Danne (V75-5). Treåringen har inlett tävlingskarriären mycket lovande med sex pallplatser och tre segrar på åtta starter.
– Det är en jättetrevlig häst som det inte har varit något bekymmer alls med. Sedan är det tufft naturligtvis, att starta en treåring i klass II över 2 600, men anledningen är att jag ville ha ett lopp mellan Umeå och Breeders’ Crown i Rättvik under midsommarhelgen, och jag har inte haft något annat alternativ att start honom eftersom det inte funnits något lopp som har passat. Därför blev det det här loppet och jag kommer verkligen köra med insidan och för hästens framtid.

Föregående artikelV75 Östersund! Tips & Statistik!
Nästa artikelInför V75: Drömläge för elitloppsfemman

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.