Inför V75®: Tuffa förutsättningar för Månlykke A.M.

116

Inför V75®: Tuffa förutsättningar för Månlykke A.M.

Han har imponerat stort i två raka segrar.
Men den här gången är förutsättningarna oerhört tuffa.
Kan Månlykke A.M. ändå förlänga segersviten?
– Det känns som att det egentligen ska vara omöjligt men vi far naturligtvis till Bergsåker för att vi vill vinna, säger hästens tränare Gunnar Melander.

Förvisso har Månlykke A.M. (V75-3) visat kapacitet som räcker långt tidigare, inte minst i fjol då han bland annat vann Svenskt Mästerskap, men sättet han inlett årets säsong på har ändå imponerat stort. Årsdebuten vanns i överlägsen stil från ledningen och när han senast var ute i V75® dundrade han på nytt ifrån motståndet på lätta hovar när Gunnar Melander tryckte på gasen i slutkurvan.
– Jag håller på med det här för att det är mitt största intresse och för att jag tycker att det är roligt, och det klart att det är roligt när man har en sådan här häst, som bara far ifrån dem när man lättar lite på tömmarna. Man blir nästan euforisk efteråt. Jag har hållit på med hästar hela livet men det är en väldigt skön känsla i alla fall, säger Gunnar Melander.

”Kan springa väldigt fort”
På lördag kan eufori uppstå på nytt. Men den här gången har Månlykke A.M. en mycket svår uppgift framför sig. Som alltid i högsta väntar hårt motstånd och med bakom startbilens vingar är norske fenomenet Odd Herakles, som jagar sin 21:a raka seger. Som om inte det vore nog drog Månlykke A.M. nummer elva när startspåren lottades.
– Hästen känns väldigt fin och mjuk och smidig och allt sådant, och han har inte gått i botten utan det känns som att loppen bara har varit positiva upplevelser för honom, så allting utom startspåret känns väldigt bra inför lördag. Men spåret blev som det blev och vi får ta det därifrån. Jag tror att hästen kommer göra ett bra lopp och vi får se hur långt det räcker.
Odd Herakles har startspår sex och därmed kan Gunnar Melander välja hans rygg från start. Om han vill? Alternativet är att sätta nosen i rygg på femtespårets Bellfaks.
– Vi får väl se hur allt känns när startbilen börjar öka farten. Det klart att jag har vissa planer men det är svårt att lägga upp någon taktik riktigt och man måste vara flexibel i stunden.
Är Månlykke A.M. redo att gå i klinch med Odd Herakles redan nu?
– Det är svårt att säga men han har utvecklats rejält i vinter och gjort väldigt fina lopp. Det känns att han kan springa väldigt fort, när man släpper på lite far han en bit under 1.20 ganska fort. Senast blev jag faktiskt lite förvånad över att de inte kunde hänga med när jag bara lättade lite på tömmarna. Men vi får ändå ligga lite lågt och inte ta i med för stora ord än så länge.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.