Inför V75: Två hårdingar från stall Nurmos

31

Inför V75: Två hårdingar från stall Nurmos

Sveriges kanske bästa sto och en formstark hårding i gulddivisionen.
Timo Nurmos har två heta segerbud i lördagens V75® i Eskilstuna.

Omgången inleds med stoeliten och där blir Timo Nurmos-tränade Hevin Boko (V75-1) favorit från spår fem bakom startbilen. Senast strulade hon från bakspår inför starten i Sto-SM och befann sig ett 30-tal meter bakom övriga hästar när starten gick.
– Det blev något strul där med omstart och hon är ingen häst som man kan ta upp på två fingrar. När hon vill springa så springer hon och senast blev det något fel i timingen, säger Andreas Lövdal i stall Nurmos.
Startmissen spolierade alla möjligheter att försvara SM-titeln från 2020 men hästen gick bra i skymundan och inför den här starten har hon skött träningen med bravur.
– Hon fick en liten paus efter Åby då det blivit lite täta starter. Nu har hon tränat fint och känns bra. Jag vet inte om formen är så bra som den var i somras, som när hon var tvåa bakom Billie de Montfort under elitloppshelgen till exempel, men bra form har hon.
Hevin Boko har provat lördagens långa distans fem gånger tidigare och en av gångerna har det blivit seger.
– Man tycker spontant när man tittar på henne att hon är mer stark än snabb men statistik ljuger sällan. Jag har svårt att säga att distansen är någon nackdel men det klart att man måste titta på statistiken.
Spår fem bakom startbilen är hur som helst det bästa spår man kan ha statistiskt sett.
– Hon har blivit bättre och bättre från start hela tiden och Mika (Forss) har känt hur mycket det går att ladda med henne. Det är ett spår som det går att få bra fart ifrån men hon är inte jättesnabb utan mer normal från start.

”Gjorde ett superlopp”
I gulddivisionen står stallets hopp till Brother Bill (V75-3). Femåringen imponerade stort när han i sin senaste start tog ner ledande Milligan’s School från positionen utvändigt.
– Han var jättefin och gjorde ett superlopp mot äldre elithästar. I träningen känns det som att han har fortsatt fin form och jag tycker att han ska tillhöra de mest betrodda. Om han sedan ska vara favorit får spelarna avgöra.
Med spår fem bakom startbilen, två spår utanför startsnabbe och spetsälskande Disco Volante, kan Brother Bill tvingas göra allt jobb själv även den här gången.
– Senast var han tuff nog att vinna från utvändigt ledaren men om han kan göra det igen är svårt att säga. Det är inte bara att göra det den tunga vägen hela tiden. Det kostar på. Men han har visat att han tål det och det känns som att han är så nära toppformen som han kan vara.

Jagar tredje raka
Andreas Lövdal leder kuskligan på Sundbyholmstravet och han har en uppsittning inom V75. I den sista avdelningen ska han försöka ta tredje raka segern tillsammans med Philip Du Luca-tränade Massive Speed (V75-7). Ingen enkel uppgift med tanke på att de lottades till spår tolv.
– Han har fin form och var väldigt fin senast, ännu bättre än gången innan och vann väldigt lätt. Men nu möter han bra hästar och har ett dåligt utgångsläge. Vi måste ha mycket tur och hårt tempo om vi ska kunna vara med där framme.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.