Inför V75 Umåker 10 maj 2014: Tuffare i år?

298

v75 umåker 2014

Jubel i juli 2013. Per Linderoth vinner Stochampionatet på Axevalla med Blended Scotch.Foto av Kanal 75

Blended Scotch vann Stochampionatet i somras och på lördag är det dags för comeback i ett riktigt tufft gäng i Umåker V75.
En tjej mot tuffa killar.
– Vi ligger lite lågt så här direkt, säger Per Linderoth.

Sundsvallstränaren Per Linderoth har två hästar till start inom ramen för V75-spelet i Umeå på lördag.
Bästa chansen är en annan än stallets stora stjärna 9 Blended Scotch (V75-6). Tränaren tror nämligen att vinnaren av Stochampionatet kan få det tufft i Berth Johanssons Memorial för femåriga hästar.
Årsdebut i ett riktigt getingbo.
– Hon har tjänat stora pengar och är därmed svårmatchad så här direkt som femåring. Jag är nöjd med läget. Man får räkna med att det tar några lopp för henne att komma in i klassen, om hon nu gör det… Som fortast har hon tränat 1.18 inför comebacken, säger Per Linderoth.
– Det känns spännande och det känns bra. Hon opererades i bägge framknäna i mitten av november och fick sedan vila till mitten av januari. Första gången jag körde henne var 13 januari. Hon känns fin i alla fall.
Hur ska spelarna resonera?
– Jag tycker det är tre hästar som höjer sig över mängden och jag tror det räcker med tre streck: 3 Beer Summit, 10 Quid Pro Quo och 11 Chapeau. Min kanske kan ta en plats bakom. Hon går barfota fram i alla fall, säger Per Linderoth.
3 Bartender In (V75-5) är en av de mera betrodda hästarna i klass II-loppet. Vad säger du om den?
– Där tror jag på ganska bra chans. Han var fin senast vid seger från ledningen och jag testar att köra till lite från start igen. Kommer vi till spets kör jag där. Han går barfota runt om som senast om banan är bra. Kort distans gillar han.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelFem tippar EXTRA V75 Copenhagen Cup
Nästa artikelDagens – Dubbel Umåker 2014-05-09

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.