Inför V75: Underbart med kort för den starke?

192

underbart

En av landets bästa hästar över längre distanser.
Knappt testad alls i kortare lopp.
Kan starke Caballion verkligen vinna den stora sprinteruppgörelsen H.K.H Prins Daniels lopp i V75 i Gävle på lördag?
– Vi river skorna för första gången och tror på chans trots fint motstånd, säger tränaren Henrik Larsson.

Gävletravet bjuder på lördag in till den andra upplagan av H.K.H Prins Daniels lopp med en halv miljon kronor till segrande häst.
Viola Silas skrällvann loppet premiäråret 2011 där Brioni belade en fjärdeplats
och gick ut i Elitloppet helgen efter med känt resultat.
Om, om Caballion skulle vara ruggig på lördag och få en inbjudan till det stora loppet? Frågan ställs för att testa Solvallatränaren Henrik Larsson
– Vi tänker inte på det utan lägger allt fokus på lördagen. Allt efter det tar vi i så fall ställning till då.
Prins Daniels lopp är en uppgörelse med många tänkbara scenarion och segerkandidater. Ett öppet lopp i jackpotomgången där en ensam vinnare med sju rätt kan bli 30 miljoner kronor rikare.
Så hur bena ut V75-3?
– Han möter några riktigt bra hästar som Brioni, Alvena Pele, Wishing Stone med flera. Krävs många där. Det är ett jättefint lopp och han måste ta ett steg fram för att duga. Men jag måste vara ärlig och säga att vi tror på chans. Han har blivit kvickare i benen vartefter och är inte alls bara stark. Sedan tyckte jag att han var bra senast i loppet i Umeå också, säger Henrik Larsson.

Tvåa bakom Sanity?
Caballion har startat två gånger i år. I årsdebuten vann han enkelt över tre kilometer. I den senaste starten blev det förlust och galopp på upploppet i Guldbjörken på Umåker utvändigt elitloppshästen Sanity.
Galoppen berodde enligt tränaren på att Caballion tappade rytmen när han lyftes ut till attack.
– Det var lite synd att det blev så men egentligen inte mycket att orda om. Otur bara. Han var inte helt slut i det läget heller och skulle ha varit tvåa bakom Sanity utan den galoppen.

Styrkan som vapen
2011 var den nu sexårige fuxen klar favorit i styrkeprovet Harper Hanovers lopp på Solvalla och har på senare tid omtalats som en av landets största påläggskalvar i eliten.
Men så var det det här med 1609 meter som hästen bara testat två gånger tidigare i karriären, varav en seger (klass II på Axevalla 2010).
– Jag tycker att han visat hela tiden de senaste åren att snabbheten har kommit sakta hela tiden. Han är kvick i benen. Senast öppnade han väldigt fint: neråt 1.07 första halvvarvet. Och snabba avslutningar har han ju levererat hela tiden. Han är ganska allround tycker jag.
Vad händer i vår och sommar?
– Vi valde det här loppet framför Harper Hanovers lopp, där jag tycker att han skulle ha stått för hårt till med 40 meters tillägg. Vi tycker att vi har en bra häst och siktar på att matcha honom mot de bästa. Något eller några av storloppen i Östersund, Boden och Sundsvall vore förstås intressant.
Och i starten på lördag rycker ni skorna av Caballion för första gången?
– Ja, alla fyra. Jag har väntat länge på det nu och det känns jättespännande att se vad det kan göra. Han är väldigt snabb från start men det är många andra i det där loppet också så vi får se hur det blir. Han är stark och inte alls beroende av någon ledning.
Ni har även Reven d’ Amour i samma lopp. Skräll?
– Han känns väldigt fin igen nu och fick ett bra lopp senast på Dannero. Så formen är lite på väg. Men även om Reven kan det mesta i ljusa stunder är det trots allt osäkert var han står. Så det blir tufft att vinna. Det är Caballion vi hoppas på i Gävle.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.