Inför V75: Ung dansk med pondus!

228

Av allt att döma är Stelton Danmarks bästa fyraåriga travare.
Jeppe Juel ser silverdivisionen på lördag som ett första test mot den äldre eliten.
– Det är tuff konkurrens på Åby men min häst har kvaliteter för att kunna hävda sig.

 

image-3
Danske tränaren Jeppe Juel reser till Mölndal på lördag med en riktig segerstaplare av det yngre gardet. 19 starter har slutat med tolv segrar för Stelton som fram till nu nästan enbart tävlat i årgångsloppen.
Ett möte med lite äldre hästar i Danmark i våras slutade med en tredjeplats. I silverdivisionen på lördag (V75-1) ställs fyraåringen för första gången mot äldre lekkamrater i Sverige.
Stelton är ändå ett tidigt streck i den första avdelningen i jakten på miljonerna. Det är jackpot på V75 och 77 miljoner kronor att spela om.
– Jag tycker att han ska räknas bland de tre första i alla fall – och får han rätt lopp kan han mycket väl vinna. Konkurrensen är tuff så klart men min häst har kvaliteter för att kunna hävda sig, säger Jeppe Juel.
Stelton var en av favoriterna till segern i det danska derbyt men fick inte riktigt chansen i klassikern som vanns av Stand And Deliver.
– Nej, han blev trea där och satt fast. När han fick fritt var de andra redan i mål.

Malde ner derbyvinnaren
I mitten av oktober tog Jeppe Juels häst gruvlig revansch på derbyvinnaren Stand And Deliver i ett större fyraåringslopp i Billund. Stelton var mycket bra den dagen och kördes på styrka utvändigt ledande Stand And Deliver och hade malt ner denne i god tid före mål.
I den senaste starten tog den danska hästen hem Axel Jensens Minne i Oslo med 300 000 kronor till vinnaren där han höll en så pass bra häst som Thai Broadway bakom sig.
– Han är en riktig fighter. För mig är han Danmarks bästa fyraåring och jag hoppas att han ska bli något för eliten om några år. Han är stark och speedig. Skulle det bli ”lusekörning” kan jag tänka mig att köra fram men jag tror inte det blir det över 1 640 meter. Jag vill köra så snällt med honom som möjligt. Att ha spår nio bakom bilen tycker jag annars är okej. Om banan blir bra får han fortsätta att gå barfota runt om som han gjort på slutet, säger Jeppe Juel.
Stelton har startat i Sverige en gång tidigare. 22 december i fjol vann han ett treåringslopp ingående i V75 på Axevalla. Den gången lät Jeppe Juel valacken avgöra med ett offensivt lopp i positionen utvändigt ledaren.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 Solvalla 11 December
Nästa artikelNästagångare 11-14 december 2013