Inför V75 Unionstravet: Intervjuer till alla lopp!

241

intervjuer

V75-1
– 1 Time Machine
snubblade över i galopp senast. Är normalt travsäker och den här gången har vi fått ett riktigt intressant utgångsläge. Han är kvick iväg och kommer jag till spets är jag inte intresserad av att släppa ifrån mig den positionen. Han går med samma balans och utrustning som på slutet, säger Jörgen Westholm.
– 2 Kimono Pearl är behandlad efter den senaste starten och allt verkar okej i jobben. Stoet är snabb den första biten och från det här utgångsläget ska man nog inte räkna bort henne helt. Tanken är att hon ska tävla barfota bak igen, säger Ville Karhulahti hos Stig H Johansson.
– 3 Rite on Win var tillbaka senast efter ett kortare uppehåll och gjorde det fullt godkänt även om det kanske blev ett väl tufft lopp. Han bör ha gått framåt med den starten i kroppen och är rask ut om Olle väljer att ladda. Vi gör inga ändringar, säger Ola Frissell i stallet.
– 4 General Ideal är i väldigt bra form och snabb från start, så han bör få en fin position härifrån. Sprint passar bra och jag tror att han kan springa en snabb tid på Färjestad. Att vinna blir nog för tufft, men jag tror på en fin premie med lite klaff, säger Öystein Tjomsland.
– 5 October Kronos är snabb från start och Adrian måste ladda den första biten så får vi se vart han hamnar. Det är några snabba invändigt men det känns lite som vår chans att vinna loppet om vi kan nå spets. Har varit jättefin i tre starter efter vila och formen känns fortsatt mycket bra. Han ska räknas och det blir samma balans som på slutet, säger Preben Sövik i stallet.
– 6 Lazer Broline blev lite stum till slut över den långa distansen senast. Bättre förutsättningar den här gången och han känns fantastisk fin för dagen. Jag tycker absolut att han är streckvärd. Det blir inga ändringar, säger Ola Samuelsson.
– 7 Pebbe Simoni är en häst som duger i sin klass hemma i Norge, men jag har stor respekt för de svenska motståndarna. Senast satt hästen fast med krafter kvar i mål. Det är inte planerat några utrustningsändringar som jag känner till, säger Thor Borg.
– 9 Search Launcher håller jämn och nyttig form för dagen. Hästen gör alltid sitt i loppen och från det här utgångsläget kan han vara en tänkbar outsider. Vi siktar på att köra barfota runt om igen, säger Peter Untersteiner.
– 10 Rapide Marke fick en halsinfektion efter starten på Eskilstuna och var tillbaka senast men var inte som bäst. Nu är det bakspår (igen) och han är mer stark än snabb så vi är beroende av att det blir tempo där framme. Jag ligger lågt på förhand då jag är osäker på formen, säger Micke Selin som även meddelar att det inte är aktuellt med några ändringar.
– 11 You Talking To Me håller absolut toppform för dagen men från ett bakspår över den korta distansen behövs mycket tur. Han överraskar positivt på oss hela tiden men nu kliver han upp en klass. Inga ändringar på den här heller och jag tycker att chanserna är jämngoda för våra två, konstaterar Ola Frissell.
– 12 Jullex Dante är i sitt livs form men vi får hoppas på full fart där framme. Det är långsökt att tro på seger från det här spåret men jag hoppas att vi kan få med oss en hygglig slant. Jag gör inga ändringar i varken utrustning eller balans, säger Carl-Otto Göransson.

V75-2
– 2 Rybo Fiona
gör det bra i loppen och jag tycker att dagsformen är god. Senast vann hon med krafter kvar i Vaggeryd och jag tror inte att spåret ställer till med problem. Det blir barfota runt om igen och jag tror återigen på en stark insats, säger Peter Untersteiner.
– 3 Global Oasis har utvecklats på sistone och i den senaste starten vann hon på ett bra sätt. Stoet är kvick den första biten och det är inte omöjligt att hon hittar till ledningen igen. Förmodligen blir det skor bak den här gången och det är ett litet minus, säger Ville Karhulahti hos Stig H.
– 4 Blue Star Mythical har varit riktigt rejäl vid segrarna på slutet och det känns som att hon fortsätter att utvecklas åt rätt håll. Möter lite tuffare hästar nu men jag tycker ändå att hon ska räknas på en garderad kupong. Spåret ska inte vara några problem, hon verkar förnuftig. Det blir inga ändringar, säger Håkan K Persson.
– 5 Ariel Tabac ska inte ha några problem med spåret men det är några bra emot så jag ligger lite lågt på förhand. Förhoppningsvis hittar vi ner i banan och kan smyga med. Tjänar hon en slant så är jag nöjd och det blir halvstängt huvudlag och barfota runt om som på slutet, säger Johanna K Karlsson.
– 6 Eloise känns allt bara fint med. Hon har gjort det bra i två sprinterlopp på slutet men är stark så medeldistansen är inga problem. Relativt kvick iväg så vi får prova en bit från start sedan överlåter jag taktiken till Jorma. Jag har varit tvåa ett par gånger på V75 så visst vore det kul med en seger och på hemmaplan dessutom. Inga ändringar, säger Conny H Andersson när vi når honom under de sista semesterdagarna på Cypern.
– 7 Iris Iris har verkligen hittat en fin form för dagen och från det här läget ska det vara bra chans att ta hand om ledningen. Vi släpper inte till vem som helst men det där får Björn avgöra i loppet. Inga ändringar säger Ulf Stenströmer.
– 8 Hankypanky Pagan blev lite ivrig senast och galopperade. Har varit fin dessförinnan och formen ska det inte vara något fel på. Det är inte aktuellt med några ändringar i nuläget och jag tycker att hon ska räknas till den skaran som är med och gör upp om det förutsatt att det löser sig med positionerna, säger Jimmy Jonsson i stallet.
– 9 Thetasteofenergy är inte så tokig, men jag fruktar att det blir väldigt svårt att hämta in tillägg på bra hästar. Knappast mer än en premiechans, säger Tom Erik Solberg.
– 10 What Love Can Do hade varit sjuk inför den senaste starten och jag tycker att hon ska gå framåt ytterligare till den här starten. Hästen känns fin i jobben och det här är ett lopp som vi har siktat på. Hon kan öppna ganska bra och vi tror på en stark insats igen, säger Henrik Södervall.
– 11 Pretty Cowboyland är i bra form och travade ett fint lopp till fjärdeplatsen från tillägg i norska V75 senast. Hon möter tuffa hästar och det primära målet är att tjäna en peng, säger Lars Anvar Kolle.
– 13 Com Ullna var sämre senast på Örebro och det visade sig att hon hade en halsinfektion. En veckas behandling och sedan har hon tränat på som vanligt och känns fin igen. Hon har gått bra efter vila tidigare och jag känner mig inte slagen på förhand. Det blir barfota runt om igen är tanken, säger Fredrik Gränefjord.
– 14 Jolly de Brest känns kanonfin för dagen och hon har gått bra med barfotabalansen på slutet så vi gör inga ändringar. Hon är bäst om hon får spara speeden till slut och jag tycker absolut att man ska strecka henne om man tar ett par stycken i loppet, säger Tommy Dyfverman.
– 15 Thai Goldie är bra i ordning men det är givetvist tufft att stå på dubbla tillägg när det handlar om V75. Jag tror att Magnus har vunnit det här loppet två gånger tidigare med Global Kitten om det kan ha någon betydelse. Vi får smyga med och hoppas att det blir hårt tempo där framme, då går hon bra till slut. Inga ändringar och viss outsiderchans, säger hemmaamatören Berne Gustafsson.

V75-3
– 1 For Pleasure As
är snabb den första biten och från det här spåret tror jag att Conrad tänker offensivt. I den senaste starten var han trea i ett lopp som Chelsea Boko vann på Solvalla. Hästen håller mycket god form och den här gången blir det eventuellt barfota runt om, säger lärlingen Markus Waldmuller hos Conrad Lugauer.
– 2 Headhunter blev det alldeles för tufft för senast med en ursinnig öppning. Formen känns fortsatt fin och blir det ett liknande scenario som i Rättvik där vi får spara krutet till slut tycker jag inte att vi är helt borta. Det blir barfota och helstängt precis som vanligt, säger Magnus Jakobsson.
– 3 Rebellion såg fin ut vid segern senast och det verkar som att dagsformen är uppåt. Hästen duger klart bra i klassen och han är gynnad av att springa i sitt eget tempo. Nu är läget passande och det blir barfota runt om med ett stängt huvudlag som senast. Jag tycker att han ska ses med segerchans, säger Emil Magnusson hos Stefan Hultman.
– 6 Working On A Dream håller absolut toppform för dagen och är startsnabb, dock kanske inte tillräckligt för att det ska innebära ledning så viss vingelrisk är det. Motståndet såg rätt tufft ut och jag är nöjd om vi kan vara trea, fyra någonstans och vi gör inga ändringar, säger Stenströmer.
– 7 Sejr Gammelsbäk är i finfin form och har tränat väldigt fint inför det här. Jag hade gärna sett ett bättre spår, men tycker också att det kunde ha varit värre. Hästen är flink från start och jag ser positivt på chanserna. När det gäller de svenska deltagarna är jag inte påläst, men de bästa i den här divisionen är väl inte med? Jag gör inga ändringar, det blir öppet huvudlag och skor runt om, säger Frode Hamre.
– 8 Harvey Tornado kom dessvärre aldrig till i Derbyfinalen senast, men Thomas Uhrberg som körde var nöjd med honom. Hästen verkar fortsatt fin och jag tror återigen på en stark insats. Tyvärr drar utgångsläget ner möjligheterna, säger Erik Holm hos Per Lennartsson.
– 9 Digital Motion kommer till den här starten med stigande form och senast slutade han på andraplats bakom Rebellion. Allt känns okej i träningen och jag räknar med att han gör ett fint lopp på nytt. Det blir barfota runt om på nytt och han står sig fint i klassen, säger lärlingen Marcus M Melander i stallet.
– 11 Mister Pepper har inte startat sedan juni, men tränar väldigt fint. Jag körde snabbt med honom på Momarken förra lördagen. Då travade han 1.15/2 000 meter på flott sätt. Han är klart bäst när han är med där framme direkt så bakspåret är ett stort minus. Vi är kort och gott bortlottade och jag tvivlar på att det ska räcka till seger. Han tävlar med samma utrustning som vanligt, det vill säga aluminiumskor runt om, säger Knut Arne Ödegaard.
– 12 Virvel fick öppna tufft senast och det blev helt enkelt lite för mycket för henne den gången. Hästen känns okej efter det och från det här spåret får vi hoppas på turen. Jag tror dock inte att hon är sämre än någon annan och med klaff kan hon dyka upp på en fin placering. Den här gången kommer hon att tävla med skor runt om, säger Ville Nisonen.

V75-4
– 1 Absolutely Fabulous
möter alldeles för bra hästar här. Vi hoppas på en slant, att vinna blir för tufft, säger Olav Mikkelborg.
– 2 Ray Damgård håller fin form och jag var fullt nöjd med honom i den senaste starten. Nu är läget passande och jag hoppas att han dyker upp långt fram. Inga ändringar är aktuella just nu, säger Tomas Malmqvist.
– 3 Premier Kronos har galopperat bort mycket pengar i sin karriär men nu verkar det som att han har stabiliserats och det här tycker jag är vår bästa chans i omgången, om han håller sig till rätt gångart. Han gick en låg 13-tid i ett uttagningslopp till Kungapokalen i maj så det finns bra fart i honom. Inga ändringar, meddelar Preben Sövik i stallet.
– 5 Enjoy Va Bene har jag inte kört förut, men väl sett tävla många gånger. Det handlar om en häst med kapacitet som har formen på topp. Motståndet är hårt, men jag hoppas att han kan duga till att tjäna fina pengar. Att räcka hela vägen till seger blir nog tufft, säger Tom Erik Solberg.
– 6 Yield To None är min bästa chans för dagen. Han svarade för en grym insats på Solvalla och senast vann han trots en galopp. Han är lite knepig och inte helt att lita på men sköter han sig tror jag att han är med och gör upp om det. Ingen balans- eller utrustningsändring, säger Ulf Stenströmer.
– 7 Shiraz J.C. (V75-4) är i mycket fin form. Han har levererat goda lopp under en längre period och var väldigt duktig vid segern senast. Nu står han tufft till med spår sju mot väldigt bra hästar. Jag tror att det blir hårt att vinna, men en fin slant bör finnas inom räckhåll, säger Erland Holm.
– 8 Tagena Run har visat god form en längre tid och jag tror knappast att hon gör bort sig den här gången heller. Tyvärr drar spåret ner möjligheterna rejält och härifrån kommer vi givetvis att behöva mycket tur. Är vi trea-fyra måste jag vara nöjd, säger kusken Kaj Widell.
– 10 Antagonista håller absolut toppform. Läget behöver inte vara helt fel eftersom han kan bli lite pigg om man laddar från start. Jag hoppas och tror på en bra prestation. ”Calle” tyckte att han var likvärdig barfota senast så troligtvis åker skorna på den här gången. I övrigt blir det samma utrustning och garderar man tycker jag att han är värd ett streck, säger Fredrik Söderberg.

V75-5
– 1 Daniel Melun
har vaknat till liv ordentligt och är snabb ut. Nu är det hårdare motstånd än tidigare och det blir svårt att vinna tror jag. Vi får hoppas att det kan räcka till en fin slant från det här läget och jag gör inga ändringar, säger Henry Nilsson.
3 Bar Plombier har verkligen gjort det bra i år och det finns ingenting som tyder på att det skulle vara sämre inför den här starten. Distansen är bara en fördel och han går barfota precis som vanligt. Visst måste jag tro på viss chans även om motståndet är tuffast tänkbara, säger Eric Martinson.
4 Jan Cahoot har inte varit som bäst på slutet trots ettorna i raden. Vi har gjort ett foderbyte men nu känns det som att formen är stigande. Han var otroligt stor i nederlaget Årjäng och fungerar han som han ska är det här min bästa chans i loppet. Samma balans och utrustning som tidigare, säger Henry Nilsson.
5 Mellby Viking vann på en hög 1.12-tid i den senaste starten hemma på Solvalla. Hästen står sig till och med mycket bra i klassen och jag tycker att han ska räknas tidigt trots att det är tufft emot. Distansen är inga bekymmer och han kan göra grovjobbet på egen hand i loppen, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.
7 Laurier Dag känns jättefin efter segern senast på Jägersro och även om det är några riktigt tuffa emot den här gången tycker jag att det är vår bästa chans i omgången. Det blir troligtvis ett annat upplägg den här gången än senast och vi selar ut med samma balans och utrustning som tidigare, säger Jimmy Jonsson.
8 Broadway Fortuna ska inte ha några problem med spåret och distansen är bara ett plus. Det är några tuffa emot men trea, fyra tycker jag att vi ska kunna vara. Med lite tur kanske ännu längre fram. Det blir samma balans och utrustning den här gången, säger Preben Söviki Kolgjinis stall.
9 Elit Håleryd gick helt okej i den senaste starten på Axevalla över tre varv. Vi får försöka att hitta ner i banan och sedan smyga med till en hyfsad placering, säger Peter Untersteiner.
10 Val d’Amour hade tyvärr en halsinfektion senast och den starten kan vi glömma. Hästen har fått stå över jobb och jag har bara kört lugnt med honom inför det här. Han är mycket kapabel och jag tycker inte att man ska nonchalera honom helt på förhand, säger Erik Berglöf.
11 Pine News kan jag meddela fin form för eftersom hästen satt fast i stort sett hela vägen i sin senaste start på Drammen. Naturligtvis fruktar jag att den svenska konkurrensen är hård, jag har respekt för hästarna där borta. Distansen faller Pine News i smaken och senast hästen tävlade i Sverige visade han klass genom att vinna med tiotalet meter. Körspö har ingen betydelse för honom och han får ses som en outsider, säger Gunnar Austevoll.
12 Oozing får svårt att vinna tror jag. Mellby Viking är normalt för tuff. Min häst är stark så distansen är en fördel och formen är god. Senast på Solvalla blev det tyvärr startgalopp men han gick riktigt bra i skymundan trots att han förlorade dryga 30 meter. Inga ändringar, säger Berne Gustafsson.
13 Sharpshooter möter också hästar som är för bra för honom. Det är en duktig häst när han tävlar på topp, men att hämta in tillägg på hästar som han normalt sett är sämre än blir för jobbigt, säger Olav Mikkelborg
14 Kalle Quivivra har hittat en otrolig form och allt känns precis lika bra som det har gjort på slutet. Jag tror inte att någon springer ifrån honom men motståndet ser riktigt tufft ut den här gången. Vi får hoppas att Tony kan hitta någon vettig rygg och att det blir tempo på tillställningen, då kan allt hända. Men jag är nöjd om det kan räcka till en fin slant. Han tävlar med en uppsättning lättare aluminiumskor som vanligt, säger Per Nordberg.
15 Relax Jet är jag inte nöjd med senast, han fungerade inte som bäst. Distansen passar perfekt och hästen trivs med jämnt, hårt tempo. Med tanke på förra insatsen ligger jag lågt med ambitionerna och har en premie som målsättning, säger Lars Anvar Kolle.

V75-6
– 1 Blue Rock
håller fin form just nu och från innerspåret kan han öppna snabbt om kusken trycker av honom. Kommer han till ledningen tror jag att han kan springa en 1.11-tid. Vi kör barfota runt om och i en jänkarvagn igen, säger Erik Holm hos Per Lennartsson.
2 Hitchcock galopperade senast och kollades upp efter loppet, då det visade sig att hästen var allmänt öm i hela kroppen. Vi har gett honom massage och annan naturlig behandling för att få bukt med problemen. Uppgiften ser hård ut, det blir till att lifta med och hoppas på en peng, säger Frode Hamre.
3 You Bet Hornline är kvick iväg men taktiken vågar jag inte uttala mig om. Det finns ett par till som kan öppna raskt. Han vann pliktskyldigt senast och allt känns helt ok efter den starten. Vi siktar på att köra med samma balans som senast, säger Jimmy Jonsson.
4 Pactole de l’Iton verkar fin för dagen, men möter för hårda konkurrenter. Det blir till att söka sig ner till sargen och hoppas på pengar, säger Erlend Rennesvik.
5 Harry Haythrow verkar fortsatt fin efter den senaste starten och vi valde att gå ut här istället för i Åbys Stora Pris. Han kommer att tävla med samma balans som senast och vi hoppas givetvis att han dyker upp där framme, säger Johnny Johansson.
7 Mr X.F.Royal var bra efter en resa utvändigt ledaren senast och bekräftade sin fina form. Vi har åter haft otur i spårlottningen vilket gör uppgiften mycket vanskligare. Det blir som vanligt optimal balans, det vill säga skolöst bak, amerikavagn och can’t see back-rulle på vänster sida. Det är knalltufft emot så kan hästen vara bland de tre-fyra främsta är jag nöjd, säger Lars Anvar Kolle.
8 Royal Neo återkommer efter frånvaro och från det här spåret måste jag ligga lågt. Hästen känns okej i träningen, men får svårt att vinna. Det blir barfota fram, säger Jonny Lehrberg.
9 Yarrah Boko har jag varit helnöjd med efter skadeuppehållet. Han var duktig i stayerloppet på Jarlsberg och ännu bättre efter tung resa på Sörlandets travpark. Spår i andra ledet bör inte vara så illa. Jag har stor respekt för Friction, men det är klart att jag åker till start med ambitioner, lovar Kai Johansen.
10 Friction verkar fortsatt fin efter den senaste starten där han inte var som allra bäst för dagen. Hästen var mycket rejäl näst senast och vi hoppas att han är piggare nu. Med tanke på att han var blek senast måste vi ligga lite lågt den här gången från bakspår. Vi siktar på att köra barfota runt om den här gången också, säger lärlingen Marcus M Melander i stallet.
12 Caballion återkommer efter frånvaro och är lugnt jobbad inför den här starten. Vi vill främst se att han fungerar i travet och det är det som är prio ett nu på lördag. Från det här spåret blir det inget offensivt upplägg, säger Fredrik B Larsson.

V75-7
1 Hallsta Lotus
blev för het senast, men vi var ändå nöjda med hästens insats. Från innerspåret kommer han inte att kunna hålla upp ledningen, men han borde ändå få ett fint lopp. Hästen höjer sig när han möter bättre hästar och jag tycker att han ska räknas. Det blir barfota runt om igen, säger Jan Ove Olsen hos Persson.
– 3 Raggmunken har tagit sig in i den absolut högsta klassen, men den här gången måste vi ligga ganska lågt med segerchanserna. Den här gången kör Björn Goop honom, men jag har inte bestämt balansen. Motståndet är ruggigt tufft, säger Conny Gustafsson.
– 4 Bork Odin fick en tuff öppning senast och fullföljde strålande. Nu tror jag att vi har toppchans att nå till ledningen men taktiken har jag inte bestämt än så vi får se om vi kör där eller släpper till 8 Tekno Odin. Hur som helst tycker jag att Bork Odin ska ha bra chans att vara med i segerstriden. Han tävlar med sin ordinarie balans, säger Vidar Hop.
– 5 Joker Elden var jag inte nöjd med senast. Det var inget drag i honom. Vi står fint till nu och jag tror att han kommer att skaffa sig en bra position. Jag tror att körspö kan vara ett plus men med tanke på hans senaste prestation är jag nöjd med en bra placering. Jag tror inte att han vinner, säger Lars Anvar Kolle.
– 6 Månprinsen A.M. var jag väldigt nöjd med i SM, jag har aldrig känt hästen så fin. Han sprang och slog med öronen framåt sista biten och hade gott om krafter kvar. Jag tror att det var den snabba repan i 500 meter han gick i loppet innan som förde honom framåt, hästen har aldrig sprungit så fort i sitt liv. Faktum är att han aldrig varit riktigt trött, vare sig i lopp eller träning eftersom jag varit väldigt försiktig med honom. Jag har mixtrat lite med balans och utrustning vilket gett olika resultat. Senast tycker jag att vi hittade rätt så vi fortsätter så. Det finns inget som säger att hästen ska vara sämre den här gången, han gick ett lite tuffare jobb i fredags och ett lättare i måndags, i båda kändes han jättefin, precis där jag vill ha honom. Jag har sett fram emot att få möta Tekno Odin och tycker att hästen är redo, även om det fortfarande finns saker att utveckla, som exempelvis startsnabbheten, vilket gör att jag tror att han kommer att vara som allra bäst först nästa år. Det ska bli roligt att representera Sverige, framförallt när man har en häst som har chans att vinna om det skulle klaffa på vägen, säger Gunnar Melander.
– 7 Hibogubben hade troligtvis vunnit utan galopp i den senaste starten. Jag tycker att formen är god och han gör säkert ett bra lopp igen. Nu möter han många tuffa hästar och det blir givetvis svårt att vinna loppet. Han kommer att tävla barfota runt om igen, säger Bo Landgren.
– 8 Tekno Odin var jag fullt nöjd med på Bjerke i helgen. Han kommer bara att tränas lugnt fram till lördagens lopp. Från spår sju kan det bli en tuff inledning men jag tror att han kommer att göra en ny toppinsats och jag kör ut till start med segerförhoppningar. Jag ändrar inget i utrustningen. Om han gynnas av körspö? Det vill jag inte spekulera i för jag har aldrig haft med körspöet när han har startat i Sverige, säger en optimistisk Öysten Tjomsland.
– 9 Faksen J:r gjorde ett fint lopp senast på Bergsåker. Formen ska vara intakt och från det här spåret får vi hoppas på hård körning hela vägen. Jag tycker att Hallsta Lotus är den bättre chansen, men vid gardering ska han med på kupongen. Den här gången kommer han att tävla med fyra lätta skor och jag tycker inte att det har någon större betydelse, säger kusken Jan Ove Olsen.
– 10 Särpefanten vann Nordiskt Mästerskap efter en strålande insats. Det var synd på spåret den här gången men att 2 Gylden Balder är struken gör det lite enklare för oss. Jag kommer att klistra mig i rygg på  Bork Odin från start och hoppas få en bra position. Min häst är så pass bra att jag tycker att han ska streckas tidigt. Han ska tävla utan skor som vanligt, säger Ole Joan Östre.

Kanal 75