Inför V75®: ”Urban Kronos var riktigt läcker senast”

125

Inför V75®: ”Urban Kronos var riktigt läcker senast”

En favorit och en skräll.
Kim Eriksson har två chanser på Romme och låter nöjd inför V75®.
– Jag tycker att Urban Kronos var riktigt läcker senast när han vann utvändigt ledaren, säger Mantorpkusken.

Kim Eriksson kör en duo på V75® som avgörs på lördag på Rommetravet utanför Borlänge.
Först ut är Urban Kronos (V75-2) som imponerade vid segern senast då han avgjorde utvändigt om ledaren och avslutade i underkant 1.10 sista 800 meterna i Örebro. Den Roger Walmann-tränade hingsten trivs med förutsättningarna här med innerspår bakom startbilen över sprinterdistans och ser ut att bli favorit.
– Han är jättehäftig tycker jag. Det är en riktigt läcker häst att köra. Det är enkelt och han lyssnar precis på vad du vill, en riktig kompis, säger kusken Kim Eriksson som kört hästen i de tre senaste starterna.
– Spår 1 bakom bilen är naturligtvis bra, han är kvick i benen. Jag tycker att han var riktigt läcker senast när han vann utvändigt ledaren. Det var verkligen bra intryck på honom. En häftig häst. Om jag har en god känsla? Absolut!

Misslyckad kupp
Hemmahästen Wingmaster (V75-7), som tränas av Emelie Persson, är en häst som Kim Eriksson känner väl. Senast blev det dock väl offensivt på Solvalla.
– Där gjorde jag bort mig, tycker jag. Jag försökte mig på nån kupp efter första sväng och det gick inte bra. Han blev trött. Jag tyckte väl ändå att om det varit den Wingmaster som man är van vid hade jag kanske förväntat mig att han trots det skulle hålla lite längre, nu var det kallt ganska tidigt mot var jag trodde. Men som sagt det är väl inget jättebraskande med det…, han kändes fin i alla fall och har ju också ett skönt läge. Han är alltid bra tycker jag, kanske lite mer ojämn häst och som sagt lite lurigt att räkna på förra prestationen, men han är rolig att köra, säger Kim Eriksson.

Föregående artikelInför V75: Drömläge för Chablis Ribb och Witasp i E3-finalen
Nästa artikelJanne Jackpot till er tjänst när det gäller V75 på Romme!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.