Inför V75-V86-V64: Hultmans stjärnor i fokus

511

maharajah genrepar

Maharajah gör comeback.
Panne de Moteur jagar vidare mot en plats i Elitloppet.
Ponziopilato Stra ser ut att bli betrodd på V75.

– Det är alltid inspirerande när det börjar med de här hästarna. Det är spännande, säger Emil Magnusson hos Stall Hultman.

De sportsliga godbitarna avlöser varandra mest varje dag och en som har laddat den här veckan är Solvallatränaren Stefan Hultman.
Mest intressant förstås Prix d’Amerique-vinnaren Maharajah som på fredagen gör sitt första framträdande sedan den magiska triumfen i januari i Paris.
6 Maharajah (V64-3) startar inom V64-spelet på Bollnästravet för att vässa formen inför finalen av Olympiatravet, som titelförsvarare är Maharajah direktkvalificerad.
Vi fick en pratstund med Emil Magnusson i stall Hultman.
– Maharajah har tränat på som vanligt och känns som han ska när Stefan kört honom. Jag vet egentligen inte säkert hur det blir med balansen, men jag tror att det blir vanlig vagn och skor. Han brukar duga bra även så. Han fick ett startspår lite långt ut men han är inte lika beroende av positioner som många andra hästar nu när det går snabbt i loppen.

Jackpot på V86
Innan Maharajahs comeback på fredagen är det V86-tävlingar på Solvalla på onsdagen (ny starttid för V86 kl 19.00) och Stall Hultman selar ut två hästar som nämns tidigt i många tips.
Det är jackpot och en ensam vinnare med åtta rätt kan få tio miljoner kronor.
6 Panne de Moteur (V86-6), som matchas mot Elitloppet, verkar bli ett flitigt anlitat singelstreck i jakten på jackpot-miljonerna. Den sexårige hingsten löste årsdebuten senast på bästa sätt trots att han fick gå med både skor och hakar i snöstormen för tre veckor sedan.
– Han vann med lite sparade krafter senast. Han har tränat på bra efteråt och normalt borde han gå framåt med det loppet i kroppen. Han kommer att gå barfota den här gången och fortsatt med helstängt huvudlag och jänkarvagn. Spåret är väl lite långt ut och det finns snabba hästar invändigt som man måste ha respekt för. Hur Örjan Kihlström lägger upp taktiken vet bara han själv. Men hästen räknas i alla sammanhang, säger Emil Magnusson.

”Duger bra i klassen”
Även 9 Rugiada dei Rex (V86-4) ser ut att bli betrodd på onsdagen efter två raka Solvallasegrar.
– Hon gick jättebra senast och tränar på bra efter det. Hon kommer gå barfota igen och så ändrar vi från vanlig vagn till jänkarvagn. Hon gick med norskt huvudlag senast men kusken behövde aldrig använda det. Vilket huvudlag det blir nu vet vi inte, det bestämmer Stefan samma dag. Bakspår är alltid svårt när de springer så fort som de gör nu i loppen, men vi har en häst som duger i klassen, säger Emil Magnusson.

Och jackpot på V75
På lördag är det jackpot på V75 och det ligger 47 miljoner kronor i potten för en eventuell ensam vinnare med sju rätt.
Stall Hultman startar en häst på Sundbyholms-travet i Eskilstuna och 1 Ponziopilato Stra (V75-6) ser ut att blir betrodd efter tre raka 1.12-tider över sprinterdistan som resulterat i två segrar och ett tredjepris hemma på Solvalla.
– Hästen gjorde ett kanonlopp senast med helstängt från dödens. Jag vet inte om han kan försvara innerspåret, men han har ett bra läge och får annars garanterat ett bra lopp i draget. Han gick med skor bak sist, det såg bättre ut tyckte Stefan och så blir det troligen igen, säger Emil Magnusson.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSka Ready Cash göra comeback i USA?
Nästa artikelNästagångare 9-10 april 2014 med bl a V86

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.