Inför V75: Världsstjärnans start en present till travsporten i Värmland

119

inför v75® världsstjärnans start en present till travsporten i värmland

Håkan Arvidsson äger och har fött upp en av världens bästa hästar.
Arvidsson är även värmlänning.
Det är mycket därför lilla Årjängstravet får besök av San Moteur på lördag.
– Vi vill ge tillbaka lite till travsporten i Värmland, säger Arvidsson vars stjärna blir stor favorit i Årjängs Stora Sprinterlopp tillika V75-7.

Efter andrapriset i Elitloppet i maj var det meningen att San Moteur skulle få lite tävlingsvila.
Åby Stora Pris hägrade i augusti.
Men väntan blev lite för lång.
Håkan Arvidsson, morbror till Björn Goop som tränar hästen, har åkt från Kil i Värmland till stuteri Menhammar i Stockholm ett par gånger i veckan för att träna sin häst.
San Moteur har varvat avelsarbetet med träning under juni och bara känts bättre och bättre på träningsbanorna på Ekerö. Faktiskt så bra att kretsen kring hästen svängt om.
I stället för att vänta ända till i augusti för att starta väljer man att åka till Årjäng på lördag och starta i Årjängs Stora Sprinterlopp, ett lopp över 1640 meter med 600 000 kronor i förstapris.
Håkan Arvidsson intervjuades i TV12 på söndagen.
– Hästen har inte samma form som i Elitloppet utan ligger prestationsmässigt kanske sju-åtta någonstans på en tiogradig skala. Men tävlingsuppehåll brukar aldrig vara något stort problem för honom utan han brukar prestera bra efter pauser. Tidigare har han varit bra direkt då han varit borta i sju-åtta månader och presterat med en gång. Nu är det bara en och en halv månad vi pratar om, säger Håkan Arvidsson.
San Moteur har vunnit 18 av 24 starter i karriären och tjänat 11 miljoner kronor.
En superstjärna i sporten och en av världens bästa hästar.
Vid pass klockan 18.43 på lördagskvällen släpps fältet iväg i Årjängs Stora Sprinterlopp. San Moteur blir stor spelfavorit.

”Förväntar mig en väldigt bra prestation”
I söndagens travsändning i TV12 berättade Håkan Arvidsson att hästen fick en paus på 14 dagar efter Elitloppet och att sexåringen sedan fått träna kontinuerligt.
Arvidsson har åkt till Stockholm ett par dagar i veckan för att träna San Moteur.
– Han är mycket jobbad och jag förväntar mig en väldigt bra prestation. Vi tycker att han känns så bra i ordning och samtidigt är det så lång tid till Åby Stora (lördagen 12 augusti) att vi ville ge honom ett lopp emellan här. Vi hade Hugo Åbergs på Jägersro att välja på också i juli men det är otroligt kul att starta hemma i Årjäng. Vi vill ge tillbaka till travsporten i Värmland, säger Håkan Arvidsson.

Sista finslipande hemma
Någon gång under onsdagen är planen att San Moteur ska vara på plats på Lökene gård i Kil igen där Björn Goop håller till med sin träningsverksamhet.
– Det är oerhört trevligt att få hem honom igen och vi hinner även köra det sista jobbet inför lördagsstarten här på Lökene.
Jubel i Årjäng givetvis. Johanna Karlin, travbanechef på Årjängstravet, i ett pressmeddelande som skickats ut.
– Det är drömhästen för oss och majoriteten av travintresserade i vårt närområde ser San Moteur som sin stora stjärna och hejar på honom. San Moteur kommer locka publiken till Årjängstravet. För detta lopp måste bara ses på plats, säger Johanna Karlin.

Föregående artikelHur ska storstjärnan Joviality tackla lång distans?
Nästa artikelTvå nya hästar till Åbergs

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.