Inför V75: Vinterns dominant i Gulddivisionen

193

Vinterns dominant i gulddivisionen

Mycket talar för att Lars Brindeborg får göra segertecken även efter lördagens guldfinal, där hans Västerboonthenews startar som favorit. Foto av LARS JAKOBSSON

Vinterns dominant i gulddivisionen, Västerboonthenews, ska snart få ett välförtjänt tävlingsuppehåll.
Men först ska segertåget förlängas.
Med ledningen i sikte startar han på lördagen som favorit i de jackpotkryddade V75-finalerna på Solvalla.
– Vi har laddat upp, säger hästens tränare Lars Brindeborg.

Tioårige Västerboonthenews (V75-3) har levererat på hög nivå genom hela karriären. Men förra året höjde han sig ytterligare ett par snäpp och blev plötsligt en maktfaktor i högsta klassen. Över två miljoner kronor trillade in på vinstkontot under 2017 och efter årsskiftet har framgångarna fortsatt. Med två raka segrar i gulddivisionen bakom sig blir Västerboonthenews stor favorit i lördagens gulddivisionsfinal.
– Vi har vunnit spårlottningen i alla fall och så får vi ta det därifrån, säger Lars Brindeborg.
Mycket talar för att Västerboonthenews tar hand om ledningen från sitt andraspår bakom startbilen och väl där är han inte lätt att fånga in. Men i hästens senaste lopp blev det stor dramatik när Kevin Oscarsson efter 400 meter satte allt på ett kort med B.B.S.Sugarlight och snuvade Västerboonthenews på ledningen.
– När jag såg loppet på plats såg jag inte vad som hände och jag undrade, vad fasen är det här? Men det är svårt att gå från att springa i 1.20- till 1.08-tempo för en så stor häst, så där var han lite drumlig. Sedan var banan lite stum och jag hade skott honom lite för lätt, så han var väl inte som bäst så sett heller. Men det var ändå starkt gjort. Han gick säkert 1.09 sista 400 meterna och hade gott om krafter kvar, så han är duktig hästen!

Humöret på topp
Det viktigaste med äldre hästar brukar vara att hålla dem glada och pigga och det är precis vad Lars Brindeborg fokuserar på med Västerboonthenews.
– Det gäller att hålla honom på gott humör och det lyckas vi bra med. Den här veckan har han bara gått lugnt och körts varannan dag. Det blir sista starten på ett tag det här och vi har laddad upp kan man säga.
Det är jackpot på V75-spelet och Västerboonthenews blir en flitigt anlitad spik i jakten på de 47 miljoner kronor som hägrar i sjurättspotten. Att Lars Brindeborg tror på sin häst rådet det ingen tvekan om.
– Han har varit igång länge och Zenit Brick och några till är på väg upp, men jag hoppas och tror att vi ska vara med och göra upp om det och förhoppningsvis räcker det hela vägen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.