Inför V75: Westholm hissar favoriten och varnar för skrällar

128

Inför V75: Westholm hissar favoriten och varnar för skrällar

Jörgen Westholm har en intressant lördag framför sig på V75® i Bollnäs.
Han tränar och kör favoriten Santos de Castella som han tycker är bästa chansen.
Men Westholm vurmar även för ett par potentiella skrällbud.
– Santos de Castella har många parametrar som passar för hans del nu. Sedan tycker jag att Reven Dejavu ska streckas för han känns fin. Digital Dominance kan duga trots debut i silver, säger Westholm.

Romme-tränaren ligger på femte plats i landets tränarliga med 13 miljoner kronor inkört i år. Westholm säger själv att hästarna nu är på väg tillbaka in i form igen efter en liten svacka på sensommaren. Han har fem hästar till start inom V75 och flertalet av dessa startar med chans. Den bästa av dem alla är Santos de Castella i den tredje avdelningen. Hästen tog två raka segrar tidigare i våras och återkom efter ett uppehåll senast. Det var i V75 där Westholm körde fram i dödens med sin häst varvet kvar och pressade på ledaren under slutrundan. Santos de Castella kämpade storstilat och föll med flaggan i topp som tvåa. Med den genomköraren i kroppen torde formen vara ännu vassare nu och läget med spår fyra bakom bilen går inte att klaga på.
– Santos de Castella (V75-3) ska vara favorit tycker jag och det är en häst som har för lite pengar på sig för klassen. Han trivs bra över distansen och med bilstart. Spåret är bra och det är många parametrar som passar för hans del, säger Jörgen Westholm.
– Jag tycker inte att han är så osäker. I fjol ”hoppade” han bort sig ett par gånger men fick gå in i ”verkstan” och fixas till. Galopperna som har varit efter det är otur. Han var bättre än vad jag förväntade mig senast för han var inte så hårt tränad inför det loppet. Men han rullade över i passgång 1300 meter kvar och därför gick jag fram. Han gick från trav till passgång och tillbaka till trav och hjälpte mig där. Han löste det själv.
– Jag har aldrig tordas ladda med honom från start men från spår fyra törs jag det och jag tror att han är snabb. Det är min bästa chans, fortsätter Westholm.

”Gör debut I silver nu men har gått framåt – kan duga”
Av Romme-tränarens övriga fyra hästar i V75 så finns det flera potentiella skrällbud. Så här säger han själv i tur och ordning om hästarna.
– Reven Dejavu (V75-1) har varit ifrån ett tag men tidigare visat att han duger på V75. Han blev lite sliten efter senast men går nu fint i jobben och jag tror att formen är ganska bra. Han ska streckas och det är fördel honom av mina två i loppet.
– Your Dreamlove (V75-1) var blek senast utan någon riktig förklaring. Hon känns fin i träningen och det är därför vi startar igen. Alla hästar kan ha en dålig dag och löper hon upp till vad hon kan så är hon inte borta.
– Digital Dominance (V75-5) bör ha gått framåt med loppet i kroppen då han hade haft en paus inför senast och inte varit kurant. Han gick ett fint slutvarv då och även o det är debut i silver så är det en ganska öppen silver så det kan gå. Jag kör väl kanske inte fram i dödens nu men blir det hårt tempo så kan han duga. Han var som sagt inte trimmad inför senaste starten i Bollnäs och bör ha gått framåt med det.
– Antonio Tabac (V75-7) är uppåt i formen och har ett fint utgångsläge. Han var klart positiv efter ett långt uppehåll senast och han får köra vad som går i starten för en bra position, säger Westholm.

Föregående artikelUtgångstips V75 Bollnäs med JANNE JACKPOT
Nästa artikelInför V75: Tränaren går emot tipsexperterna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.