Inför V75: Widell i favoritroll

230

favroll

Highspeed Call och Timian Best. Kaj Widell åker till Bergsåker med två intressanta V75-styrningar. – Absolut, den ene är högkapabel och den andra satt fast med vinstkrafter i mål sist.

Kusken Kaj Widell är jämn och stabil och kör in runt fem miljoner kronor per år åt hästägarna. Imponerande siffror, särskilt eftersom han ofta kör mindre betrodda hästar. Tittar vi på de senaste 15 loppen har hästarna har endast en häst stått under tio gånger pengarna i vinnarodds. Tio av 15 har stått över 40 gånger pengarna. Men till lördagens V75-omgång ser det annorlunda ut. Kaj Widell kör två hästar och ser ut att bli favorit i V75-1 med Highspeed Call. Den femårige valacken har varit först i mål i sex av tolv starter och debuterar nu i travsportens elitserie. – Det handlar om en högkapabel häst. Han har lite problem med fräschören och var inte helt hundra senast. Men är behandlad efter det så jag hoppas att han är i samma form som när han vann, säger Solvallakusken.
Siktar mot spets
Kaj Widell har kört Highspeed Call, som tränas av Solvallaamatören Nicklas Pettersson, i de tre senaste starterna som resulterat i två segrar och ett fjärdepris. – Han gick ett bra lopp även senast fast han inte vann. Han räknas tidigt här, säger Kaj Widell. Ni har vunnit från ledningen förut. Är det som gäller här också? – Jag kommer nog att satsa på det. Han öppnar bra bakom bilen och det är snabbaste vägen hem så jag kommer att satsa på det i alla fall. Sen har jag ju några andra emot mig, men det är taktiken på förhand i alla fall. Underlaget spelar det någon roll för hans del? – Nej, det gör det inte.
”Måste köras på chans”
Lördagens andra styrning kommer i V75-5 som är omgångens kallblodslopp. Kaj Widell kör Timian Best (V75-5) åt Gävletränaren Erik Lindegren. Ekipaget var sexa på V75 i senaste starten på Romme i mitten av december. – Ja, sist vart jag fast i rygg ledaren med gott om krafter, vinnarkrafter, in i mål, men det är en häst som måste köras på chans för att han tål inte att göra grovjobb. Han ska väl inte nonchaleras helt, men jag behöver tur på vägen för att han ska vinna, säger Kaj Widell. Springspår, kan du utnyttja det? – Det kan jag säkert utnyttja. men sedan gäller det att hinna ner också innan de täcker upp. Det är inte alltid så bra att ha springspår från 20 tillägg…, det ser bra ut efter en bit men sen är det proppfullt när man ska ner och så får man backa eller köra framåt. Så det är lite chansartat. Två intressanta styrningar verkar det som? – Absolut.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.