Inför V86 2014-02-26: Dansk Dynamit och OnsdagXpress!

494

orali-jeppe-juel-lj-jpg-358197

Tävlingar på två banor, högt tempo, topptrav och miljoner att spela om.
Den här veckan går startskottet för Onsdag Xpress.
– Vi har ett fantastiskt fint startspår och jag tycker helt klart att han ska vara favorit, säger den danske gästen Jeppe Juel, som kan bli historisk genom att vinna det första Xpress-loppet tillsammans med Orali.
Spelformen är densamma, men med Onsdag Xpress kommer en V86-omgång bara att ta cirka 80 minuter, nästan en timme mindre än tidigare.
Detta möjliggörs genom att två banor delar på tävlingarna.
Solvalla står precis som tidigare i centrum men fyra av de åtta loppen kommer varje vecka att avgöras på antingen Åby, Jägersro eller Bergsåker.
Först ut är Åby och det är där som historiens första Xpress-lopp startar 19.05 på onsdagskvällen.
Elva minuter senare startar V86-2 på Solvalla och så rullar det sedan på fram till V86-8 med start 20.22.
– Vi vill att V86 ska bli ännu bättre och engagera fler kunder genom att anpassa spelformen till dagens samhälle där tid i många fall är en bristvara, säger Hasse Skarplöth, vd på spelbolaget ATG.

”Har hela paketet”
Ambitionen är också att höja den sportsliga nivån på V86-tävlingarna och redan i premiäromgångens inledande lopp kommer en topphäst ut på banan. Jeppe Juel gör långresan från danska Lögstör med en av Danmarks bästa hästar, åttaårige hingsten Orali.
– Vi har en timme till färjan och sedan blir det tre timmar på båten. Har man en häst som Orali får man ge sig ut och resa lite. Jag har nog aldrig tränat en häst med högre kapacitet och kampvilja, säger Jeppe Juel.

Två raka efter skadeuppehåll
Skador har satt käppar i hjulen för Orali de senaste säsongerna men nu är han på gång på allvar. I årets två första starter hemma i Danmark har det blivit seger.
– Han har varit bra, sprungit och lekt och uppträtt okomplicerat. Han har väl inte mött de allra bästa men han har mött de bästa danska ”vinterhästarna” och i årsdebuten gick han utvändigt om Neo Holmsminde och tog ner honom.
– Han har tagit loppen bra och allt kändes som det skulle i ett lättare jobb i lördags. Det är lite tidigt för att formen ska vara helt på topp men han har gått framåt med loppen.

”Ska vara favorit”
Förre veckan lyckades ingen pricka in samtliga vinnare på V86. Därmed gick hela åttarättspotten, 4 181 288 kronor, vidare till den här veckan. Många jackpotjägare kommer att ställa sitt hopp till Orali, som hade turen med sig i spårlottningen och drog nummer två bakom startbilen.
– Vi har ett fantastiskt fint startspår och jag tycker helt klart att han ska vara favorit. Därifrån kan jag bestämma själv hur vi ska göra, vilket beror på vad de andra gör. Jag tycker att han är allra bäst när han får gå i ryggar i hårt tempo, men blir det ingen körning får jag köra mig till ledningen.
Att det är premiär för Onsdag Xpress är ingenting som direkt påverkar de aktiva och att Jeppe Juel kan blir först att vinna ett Xpress-lopp är ingenting han tänker på.
– Nej, det gör jag inte. Jag tänker bara på hästen, att han ska göra bra ifrån sig och ta loppet bra. Det är hästen själv som bestämmer men jag har stora planer för honom i år…

Ola Johansson

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 på Kalmartravet 1 mars 2014
Nästa artikelLunchdubbel Färjestad 25/2-2014