Inför V86 2014-02-26: Hallå där Jori Turja…

391

image

…som nyligen startat upp sin tränarrörelse i Mölndal och på onsdagen kan få räkna in en V86-seger med Priscilla Spin (V86-3).
Du är känd som tränaren bakom historiens vinstrikaste travhäst Varenne, hur ser ditt tränarliv ut i dagsläget?
– Det är ganska lugnt. Jag håller till på Balltorp bredvid Åby och har bara fem hästar i träning. Jag gör det jag tycker är roligast och just för tillfället vill jag inte ha fler hästar, men vi får väl se lite längre fram om det blir fler.
När du återvände till Sverige 2012 efter många år i Italien inledde du ett samarbete med Veijo Heiskanen. Varför upphörde det?
– Det blev inte som vi hade tänkt oss. Hästarna som vi skulle få kom inte in som det var planerat så vi tyckte att det var bäst att gå åt varsitt håll. Men det är absolut ingen schism eller så mellan oss.
Det är premiär för Onsdag Xpress den här veckan och du har en intressant häst i 9 Priscilla Spin (V86-3). Hur är läget med henne?
– Hon har varit här i ett par, tre veckor och gått några lätta jobb. Hon känns helt okej och jag tycker inte att hon ska vara slagen på förhand. Hon har bara gjort en start den senaste månaden och då galopperade hon direkt, så hon kan behöva lopp i kroppen innan hon presterar på topp. Men jag tycker att hon har så pass bra grundkapacitet att hon ska duga bra ändå. Jag har respekt för Flemming Jensens hästar men övriga ska hon kunna slå.
Utanför V86 startar du treåriga Stella di Azzurra (V65-4) som är obesegrad efter två starter. Hur höga tankar har du om henne?
– Det är en rätt så fin häst faktiskt som blir bättre och bättre hela tiden. Vi har provat henne bakom startbilen och hon fungerade jäkligt bra. Hon är av rätta sorten och jag blir inte alls förvånad om hon har tre raka segrar efter loppet. De får i alla fall vara bra för att slå henne.
Då får vi önska lycka till och tacka för pratstunden.
– Tack själv!

Ola Johansson

 

Föregående artikelSnart är det allvar för Ludde och Mosaique Face!
Nästa artikelV86 Express Solvalla/Åby 26 Februari