Inför V86 9 april 2014: Kusktalangen har två chanser

296

kusktalangen

I fjol fick kusktalangen Tino Ärling sitt stora genombrott i sulkyn.

På onsdagen har lärlingen två chanser på V86 som bjuder på en jackpot där en ensam vinnare kan vinna tio miljoner kronor.
– Isinbajeva är ett givet streck. Vi trivs väldigt bra ihop, hon och jag, säger kusktalangen.

Tino Ärling, 27, är en kille som tar för sig allt mer i loppen. I fjol blev det nio segrar och totalt 1,1 miljoner kronor inkört.
– Mest nöjd är jag att jag fick köra sju V75-lopp och jag var inte sämre än fyra i något av dem.
2013 var ett genombrottsår för kusktalangen.
– Det gick väldigt bra får jag lov att säga. Det är klart att jag är nöjd med resultatet. Orsaken att det gick så bra var att jag helt enkelt fick chansen och att hästarna jag körde hade form. Har de form kan man köra lite rejälare, vara mer aktiv i loppen istället för att slicka sargen, säger Tino Ärling.
Det blev två segrar på V75 och den första V75-segern med Kaiser Broline var speciell.
– För mig var det en liten chock. Att vinna på V75 var så stort och dessutom fick jag göra det med pappas häst.

Rund om magen i årsdebuten
2 Kaiser Broline
(V86-8), som tränas av Anders Svanstedt, är också en av hästarna som Tino Ärling kör i onsdagens V86-omgång som delas mellan Solvalla och Åby.
– Hästen var helt okej senast som femma i årsdebuten på Örebro. Han såg lite rund om magen som han även var inför årsdebuten i fjol. Här har vi ett fint läge. Han är startsnabb och får säkert ett fint lopp och ska kunna vara bland de tre-fyra. Om man tar med många på sin kupong kan han även vara värd ett V86-streck.
Med i loppet finns även två hästar från Roger Walmanns stall.
1 Mercury Broline har gått bra en längre tid  och var även okej senast i skymundan. 7 Mellby Amulett har pausat ett litet tag men ser jättefin ut i träningen. Hon har jobbat bra inför den här starten och om hon är på rätt humör kan hon spurta ner allihop.
– Om jag skulle ranka stallets två och min egen styrning så tror jag mest på Mellby Amulett, sedan Kaiser Broline och därefter Mercury Broline.

Kör bästa chansen
I V86-4 har stall Roger Walmann tre hästar och Tino Ärling får chansen bakom
4 Isinbajeva, en häst han mer eller mindre blivit ordinarie kusk på.
– Vi fungerar bra tillsammans och jag har kört henna sex gånger med en fjärdeplats som sämst resultat. Det är en jättefin häst som gjort allt rätt när jag kört. Hon känns fortsatt i fin form, säger Tino Ärling och fortsätter.
– Hon är lite hård av sig och hon drar lätt iväg själv i loppen. Jag försöker att inte bråka för mycket med henne och vill hon dra iväg så får hon göra det. Hamnar vi i spets fungerar det, men hon är lika bra i rygg också.
Tino Ärling håller Isinbajeva som stallets bästa chans i loppet.
– Ja, det gör jag, sedan tycker jag de andra två är jämngoda. 1 Curtsy Hanover kommer från USA och ser jättefin ut i träningen. Men det är alltid svårdömt i debuten på svensk mark. Jag tror hon är rätt kvick i benen, men om hon kan hålla upp ledningen låter jag vara osagt. 6 Fortune Again gör bra lopp mest varje gång, men läget är inte det bästa för henne. Men om hon hamnar vettigt till och får ryggar till upploppet fäller hon många till slut.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelUppmärksammade starter för Maharajah och Nahar
Nästa artikelDagens Dubbel Östersund 2014-04-08

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.