Inför V86: ”Bakom honom känner jag mig aldrig chanslös”

64

inför v86® ”bakom honom känner jag mig aldrig chanslös”

King Of Everything har inte startat på 19 månader.
På onsdagen gör Claes Svenssons jättetalang comeback på V86®.
– Jag ska ge honom ett snällt lopp, men jag blir inte förvånad om han vinner, säger Vaggerydstränaren.

King Of Everything har alltid haft ögonen på sig. Som helbror till den flerfaldiga miljonärerna Moving On och King Sir Kir har förväntningarna varit höga.
– Det kändes direkt att det inte är någon vanlig häst, han har farten i sig naturligt och gillar att springa fort, berättar Svensson.
King Of Everything inledde väldigt lovande och hade en stark vår som fyraåring och Claes Svensson valde att starta i Sprintermästaren där hästen tog sig till final.
– När man har en häst som man tycker är riktigt bra så vill man ju prova i lite större lopp. Så här i efterhand så var det kanske inte så klokt. Han var väl inte riktigt redo och slog upp en gaffelbandsskada i finalen.
Efter vila och uppträning i ett halvår slog King Of Everything upp skadan igen.
– Det var jobbigt förstås och det var bara att börja om. Nu gav vi honom en rejäl vila och uppträning. Nu har vi inte haft några bakslag och han har fått träna väldigt mycket i lugna farter. Som snabbast har jag kört 1.25/2600 meter innan kvalet.
Vad tyckte du om hans kvallopp?
– Jag var nöjd även om han slog av lite på takten sista 100 meterna. Han hade låg puls och efteråt har allt varit bra. Vi har kollat upp honom hos veterinär och fått klartecken att starta.
Vad har du för förhoppningar i den här starten?
– Jag bryr mig inte så mycket om placeringen. Jag vill gärna att han ska gå med full fart över mål. Loppet passar då det är voltstart och lång distans. Hade loppet varit kortare och med bilstart blir det gärna ett mycket högt tempo inledningsvis och hästarna drar på sig mjölksyra och det vill jag inte att han ska göra.
Hur ska spelarna hantera honom?
– Det är en väldigt bra häst i grunden som inte alls har tjänat de pengar han har kapacitet för. Han har viljan och klippet i steget kvar och bakom honom känner jag mig aldrig chanslös och jag blir inte alls förvånad om han vinner.
Hur ser framtiden ut?
– Först och främst måste han tåla att tävla. På kort sikt hoppas jag att han står på fyra friska ben efter loppet. Om han får vara fräsch framöver hoppas jag att få några trevliga år tillsammans med honom, han har mycket ogjort hittills.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.