Inför V86: Barfota och jänkarvagn

120

Barfota och jänkarvagn

Han lekte med motståndet i årsdebuten.
Nu väntar en tuffare uppgift.
Men Mack Dragan kommer också vara bättre än senast.
– Stämmer det med positionerna tror jag att han är med och gör upp om det, säger hästens ägare och tränare Morgan Wilhelmsson.

Mack Dragan (V86-7) blev en snackhäst när han som treåring inledde karriären med sju raka segrar. Fyra år senare har han en hög med V75-triumfer på meritlistan och när han i förra veckan vann sin årsdebut passerade han två miljoner kronor insprunget.
– Jag var helnöjd med årsdebuten. Han hade inte gått några tuffare jobb inför den och även om han gick ner lite i klass gjorde han vad jag hoppades på. Calle (kusken Carl Johan Jepson) var också nöjd så det var bra allting, säger Morgan Wilhelmsson.
Som uppfödare har han själv format hästen från dag ett och inför duons femte tävlingssäsong tillsammans har förberedelserna gått bättre än någon gång tidigare.
– Jag är bortskämd med väldigt bra träningsförhållanden eftersom jag tränar på Palemas banor och det har inte varit några bekymmer alls under vintern. Han är nog mer tränad än han har varit någon gång. Men inte i några högre farter som sagt.
Anledningen till att Mack Dragan inte har vässats i några högre farter är att det inte går.
– Han är trög och seg i träningen. Som han känns där tror man inte att han kan vinna ett nollopp, säger Wilhelmsson och skrattar.

Uppåt med loppet i kroppen
Men vinna lopp är just vad Mack Dragan kan. Så här långt har det blivit 22 fullträffar på 50 starter och ytterligare 14 topp tre-placeringar. Segern i årsdebuten togs sedan han körts till ledningen från 40 meters tillägg och med den genomköraren i kroppen spår hans tränare en ännu bättre häst den här gången.
– I och med att det inte går att köra några snabbare jobb med honom i träningen brukar han gå framåt när han börjar starta och får mer speed i kroppen. Jag tror inte att formen är helt på topp men han kändes piggare i ett lätt jobb i fredags och han var fin i en motionstur i går (söndag).

Barfota och jänkarvagn
Det är kort distans som gäller på onsdagen och Mack Dragan startar med nummer nio i andra ledet bakom startbilen.
– Att det är kort distans har ingen större betydelse. Styrkan är hans främsta vapen men han är snabb också och det kan nog bli barfota runt om och jänkarvagn den här gången.
– Utgångsläget är hyfsat för honom. Jag tar hellre det än spår fem, sex, sju för nu behöver han inte vara med i rusningen från start. Man behöver naturligtvis lite tur från ett sådant spår men jag tycker att det ser ut som ett väldigt jämnt lopp på pappret och stämmer det med positionerna tror jag att han är med och gör upp om det.

Föregående artikelIl Duce Boko (V86-5) har gått från klarhet till klarhet
Nästa artikelFresta hingstar är Alvas nya specialitet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.