Inför V86®: ”Bör duga i de större loppen i höst”

85

Inför V86®: "Bör duga i de större loppen i höst"

Etta-tvåa-etta i karriärupptakten.
Graham Hill har bara gjort tre starter men den treårige hingsten har redan gjort intryck.
– Han bör duga i de större årgångsloppen som kommer i höst, säger hästens tränare Reijo Liljendahl inför onsdagens start i V86® på hemmabanan Solvalla.

V86-4 är ett lopp för treåringar där hästarna får ha tjänat max 150 000 kronor.
Graham Hill står perfekt inne i loppet och har tjänat exakt den tillåtna summan.
Graham Hill är namne med en legendarisk brittisk formel 1-förare som på 1960-talet vann två VM-titlar.
– Jag vet inte om uppfödarna gav honom namnet av den anledningen, säger tränaren Reijo Liljendahl. Hästen är bra i alla fall och han är bra nog för att kunna vara med där framme trots att han har ett besvärligt läge, säger Solvallatränaren.
Graham Hill är fint stammad och har inlett sin tävlingskarriär väldigt lovande. Det är lätt att gissa att förväntningarna är högt ställda.
– Om det inte händer något bör han kunna duga i de större loppen som kommer i höst. Men då måste han fortsätta att utvecklas så som han gjort nu, och det hoppas och tror jag att han kan göra, säger Reijo Liljendahl.
I onsdagens drabbning står Graham Hill alltså på kronan rätt inne i loppet.
– Han ska ha chans oavsett vad han möter den här gången och han är den från mitt stall som känns mest intressant på V86, säger Reijo Liljendahl.

Tävlar barfota igen
Solvalla och Åby delar på loppen som ingår i V86 och Reijo Liljendahl har hästar till start i varje avdelning som körs på huvudstadsbanan Solvalla. I V86–2 selar stallet ut 5 Sedin U.S. som nu är tillbaka på tävlingsbanan efter en kortare paus.
– Han har fått lite hjälp efter senaste starten och sedan tränat på. Hästen är rätt så bra i ordning, och jag tror att Sedin U.S. kommer att göra ett bra lopp, säger Reijo Liljendahl.
Näst senast vann Sedin U.S. och då gick han barfota runt om för första gången. Barfota blir balansen även på onsdag.
– Jag vet inte om barfotabalansen var hela förklaringen då. Hästen hade bra form, och det är klart att då underlättar det att gå barfota om det funkar. Sedin U.S. hade gjort bra lopp tidigare utan att riktigt ha rätta flytet med löpningarna. Jag tycker han tränar bra nu och lång distans är definitivt ingen nackdel.

Försökte i Hambletonian
2 Gerry (V86-6) var för två år sedan med i försök till Hambletonian – det största loppet som körs för treåriga travare i USA. Förra året gjorde han sin första säsong i Sverige och Liljendahl är nöjd med resultaten han presterade i höstas.
– Det är en bra häst och han gick väldigt bra förra året på hösten som fyraåring. Men han är seg att få igång och han kommer att vara bättre nu med lopp i kroppen. Läget är också det mycket bättre och jag både hoppas och tror att han kan vara med där framme någonstans. Det är en stor favorit med i loppet i Lipstick Tooma och hon tror jag blir svår att slå, säger Reijo Liljendahl.

”Inte helt borta”
I den avslutande avdelningen på V86 startar 6 Playing Trix. Han är den av stallets hästar som är minst streckad på V86 och tillhör de minst betrodda i loppet.
Reijo Liljendahl har dock inte gett upp hoppet på förhand.
– Playing Trix har gått rätt så bra nu tre gånger på raken. Han satt fast i ett Breeders’ Crown-försök i Örebro och då hade han nog grejat det om det hade löst sig. Näst senast fick han gå utvändigt i ett försök till Kungapokalen, och det brukar inte räcka till på Åby-banan som har open stretch. Senast var han lite tempotorsk där han satt långt ner i kön. Hästen är bra i ordning och fortsätter att kännas fräsch och fin. Han är inte helt borta, det tycker jag inte.

Föregående artikelAllsvenska kuskligan: Ohlsson bäst ännu en vecka
Nästa artikelGelati Cut försvarar franska färgerna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.