Inför V86: Brother Bill i spännande comeback

84

Inför V86: Brother Bill i spännande comeback

I fjol spurtade han in som tvåa i Kriteriet efter en rykande avslutning.
Brother Bill vann sedan både semifinalen och finalen av Breeders Crown innan det blev vintervila och träning.
Nu är han redo för comeback och kulltoppen möter stjärnor direkt i Fyraåringstestet i Eskilstuna.
– Han har 90-procentig form nu och Derbyt är det stora målet. Då hoppas jag att han är helt på topp, säger Timo Nurmos.

Det bjuds på fantastiskt fina tävlingar när V86 avgörs i Eskilstuna under onsdagskvällen. I Fyraåringstestet över 2640 meter drabbar flera stjärnor samman. Favorit är den obesegrade superhästen Ecurie D. som jagar seger nummer elva i karriären. Tränaren Frode Hamre meddelar att hästen känns kanonfin i jobben och tror att den långa distansen är en fördel eftersom Ecurie D. är så stark.
Bland motbuden finns hästar som vinnaren av Kungapokalen Aetos Kronos, samt Brother Bill. Den sistnämnda gör nu comeback och årsdebut efter ett långt tävlingsuppehåll. Den fyraårige hingsten har inte startat sedan den 10 november förra året då han enkelt vann finalen i Breeders Crown.
– Brother Bill (V86-7) utvecklades mycket under hösten i fjol och hade kunnat vinna Kriteriet om han inte hade blivit störd i sista sväng. En väldigt komplett häst som har det mesta och han har fått en rejäl vinterträning. Det känns som att han har utvecklats ytterligare och det måste han också göra om han ska duga i år. Det känns som att hästen är mer mogen nu, säger Timo Nurmos.
Och tillägger:
– Det var meningen att han skulle göra årsdebut redan för en månad sedan men då blev hästen sjuk. Han fick en luftvägsinfektion och fick vila under sin medicinering. Sedan har han fått träna på igen och känns nu lika stark och bra som han gjorde innan han blev sjuk.
– Han har gått mycket styrketräning i backen och även ett par banjobb, det snabbaste efter 1.18 i 2000 meter, hemma på gården.

”Han är bra redan nu – blir spännande”
Brother Bill är andrahandsfavorit bakom Ecurie D. i jakten på förstaprisets 200 000 kronor. Han har fått det bästa utgångsläget av de mest betrodda hästarna med spår fem bakom bilen (fyra nu eftersom invändiga Jareth Boko blivit struken). Brother Bill är startsnabb och lär ta hand om ledningen. Sedan ska han slås men tränare Nurmos utlovar ingen toppform redan nu i comebacken. Det finns större lopp senare i höst som är betydligt viktigare.
– Derbyt är årets stora mål och även Europaderbyt. Då ska hästen vara helt på topp. Men han är bra redan nu och väl förberedd. Jag skulle tro att han har 90-procentig form just till det här loppet.
– Han är bra och är säkert med långt framme, men möter hästar som har varit igång länge och är i form. Min häst har inte startat på väldigt länge. Men vi måste börja någonstans och det ska bli spännande att se. Jag är mycket nöjd med honom i alla fall. Vi kör barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Timo Nurmos.

”Första med jänkarvagn – ska räknas”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start inom V86. Han kommenterar dem på följande vis.
– 8 My Dream Art (V86-1) hade varit sjuk inför senaste starten och stått över för en infektion. Men han gick bra ändå från ett omöjligt läge och borde gå mycket framåt med loppet i kroppen. Tyvärr har han spår åtta över kort distans och det blir normalt sett svårt därifrån. Inga ändringar, barfota runt om och jänkarvagn.
– 12 Dixie Brick (V86-6) blev lite störd till galoppen senast och det var inte hästens fel. Normalt sett hoppar hon inte och hon är väldigt fint i ordning nu. Hon har varit mycket bra i starterna innan och vann V75 näst senast. Nu är det en spårtrappa och dåligt läge men hon är en av de som ska räknas. Det blir jänkarvagn för första gången nu. Annars barfota runt om igen, säger Nurmos.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Stjärntränaren om superhästen
Nästa artikelV86 Analys avd 1-3 + Systemförslag

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.