Inför V86: Danske derbykungen från 2017 är tillbaka

76

Danske derbykungen från 2017 är tillbaka

Danske derbykungen från 2017 är tillbaka som en vinnare.
Bvlgari Peak vann comebacken i Ålborg efter två års skadefrånvaro och på onsdagen tar Steen Juul hästen till Sverige.
– Det är ett litet experiment eftersom han har aldrig tävlat på sprinterdistans tidigare, säger den danske topptränaren inför V86 på Jägersro.

En derbyvinnare ställer upp i ett av onsdagens V86-lopp på Jägersro.
Nio hästar tävlar om ett förstapris på 70 000 kronor i ”Luciapokalen” (V86-3) över 1640 meter där Steen Juul lottats till ett sjundespår bakom bilen med sexårige hingsten Bvlgari Peak.
Derbyvinnaren från Danmark har vunnit 12 lopp och gjort 26 starter i karriären men aldrig provat kort distans förrän nu.
Hästen var överlägsen i danska travderbyt i Köpenhamn i augusti 2017 över 3000 meter och har hjärta och lungor som klarar det mesta. Och helt rätt inställning enligt husse.
Det enda Steen Juul klagat över är att Bvlgari Peak velat ta sig en galopp då och då under karriären.
22 november var hästen tillbaka i tävling igen efter två års frånvaro och segrade i Ålborg.
– Han har känts fin i träningen men det var ändå lite förvånande att det kunde bli seger direkt efter en så lång paus, säger Steen Juul.

”Tar ett lopp i taget”
Comebacken skedde i ett Liga 1-lopp i Ålborg, ett elddop direkt i eliten. Steen Juul körde offensivt till ledningen med Bvlgari Peak  i loppet över 2640 meter och trots massage av en sådan pass bra häst som Rapide du Pommeau och Flemming Jensen under vägen stod Bvlgari Peak till mål.
Den danske derbyvinnaren har varit borta för en skada i ett gaffelband.
– Det är en mycket bra häst som vi hoppas har en fin karriär framför sig om han får vara frisk. Men vi tar inte ut något i förskott utan tar ett lopp i taget. Han har ju riktigt bra grundkapacitet den här hästen men på Jägersro blir det svårare även om han borde ha gått framåt formmässigt till den här starten, säger Juul, den segerrikaste tränaren i Danmark genom tiderna.
Så han ska vara bättre till onsdagens start?
– Det måste man ju tro. Han hade inte gått några snabbjobb innan comebacken och loppet där borde ha gjort honom gott. Han känns fin i träningen och jag tror att han gått framåt formmässigt.
Du säger att det är ett litet experiment att plocka ut honom här?
– Det är en liten chansning eftersom han aldrig tävlat på sprinterdistans i sin karriär.
Vad säger du till spelarna?
– Jag säger att han är en outsider på sin grundkapacitet.
10 Waiting Hill Hall (V86-5) går ut i treåringsloppet för ston på Jägersro (V86-5). Även hon vann i Ålborg för några veckor sedan och var bra som storfavorit i loppet. Chansen med henne?
– Hon har fin form och har gjort det mycket bra. Hon fick trava sista varvet utvändigt senast och vann ganska enkelt. Hon är lite trög från start men kommer hon in i loppet från sitt tillägg nu så tror jag att hon kan sluta långt framme framme. Hon har svarat för fina prestationer, slutar Steen Juul.

Föregående artikelFem tippar V75 till Bergsåker 14 december 2019
Nästa artikelInför V86: Hoppas på fjärde raka på Valla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.