Inför V86/Dubbeljackpot: Bra läge och utrustad med nya växlar

101

Inför V86/dubbeljackpot: Bra läge och utrustad med nya växlar

Senast fick han ett tungt lopp och föll som favorit i V75.
När han på onsdagen är tillbaka på banan har han ett mycket bättre utgångsläge och dessutom ska flera växlar dras i utrustningen.
– Nu blir det första gången barfota runt om, första gången med rycktussar, första gången med norskt huvudlag och jänkarvagn, säger hästens tränare inför dubbeljackpotten på V86.

Efter två raka segrar spelades Pleasure For Cash (V86-8) senast till favorit i Svenska Travligans klass I. Men från bakspår blev resan fram till positionen utvändigt om ledaren dryg och på upploppet galopperade hästen.
– Det är lite svåranalyserat vad som hände men det var någon form av snubbling. Han ”kotade över” och fastnade i banan på något vis. Han var inte slagen i det läget utan hade nog varit med bland de två främsta utan galoppen. Vi får se det som ett olycksfall i arbetet och det är glömt nu. Allt är bara bra med honom här hemma, säger hästens tränare Oscar Berglund.

Hoppas på ledningen
På onsdagen är det V86 på 800-metersbanan Åmål som gäller. Det är dubbeljackpot på spelformen och åttarättspotten beräknas uppgå till 17 miljoner kronor. Viktigt att tänka på för spelarna är att ledningen är guld värd på Åmålstravet, vars upplopp på 105 meter är Sveriges kortaste. Pleasure For Cash startar med spår tre bakom bilen och Ulf Ohlsson sitter i sulkyn. Precis som förra gången är loppet ett klass I-försök över medeldistans.
– Som sig bör är det tufft motstånd när det är rikstotolopp och när man åker söderut är det alltid tuffare än här uppe i Norrland. Men vi kommer med en bra häst och har ett bra utgångsläge, säger Östersundstationerade Oscar Berglund.
Kan han ta ledningen?
– Han har visat sig väldigt startsnabb och jag har förhoppningar om ledningen. Det vore så klart en fördel att komma dit. Men Ulf lägger upp det som han vill och hästen är inte beroende av ledningen på något vis.

Tre obrukade växlar
Sexårige Pleasure For Cash har vunnit 8 av 27 lopp så här långt. Han har aldrig tävlat barfota runt om. Den växeln och fler därtill dras nu.
– Det blir ganska mycket ändringar. Tidigare har han i princip tävlat med träningsutrustning. Nu blir det första gången barfota runt om, första gången med rycktussar, första gången med norskt huvudlag och jänkarvagn.
– Jänkarvagn har han gått med någon gång förut men i övrigt blir allt nytt för honom och det ska bli spännande att se. Det känns som att vi måste dra några växlar nu för det går inte att springa med begränsande utrustning. Förhoppningen är så klart att det ska slå väl ut och att det finns någon meter att hämta.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.