Inför V86/dubbeljackpot: Spetshästen som inte vill springa ensam

131

Inför V86®/dubbeljackpot: Spetshästen som inte vill springa ensam

Obesegrad i spets och läge att nå dit igen.
Är C.M.T.Queen Bee en häst att luta sig emot i jakt på onsdagens jättepott på V86®?
– På min nivå är det en fantastiskt fin häst och nu börjar det kännas som att jag kan lita på henne också, säger Mikael J Andersson.

Förra veckans multijackpot på V86 blev ett antiklimax för alla som jagade rekordutdelning och mångmiljonbelopp.
En synnerligen favoritbetonad omgång slutade i att åtta rätt betalade dryga tusenlappen medan både sju- och sexrättspotten frös inne.
Det innebär att det är nästan lika mycket extrapengar i potten denna onsdag, en så kallad dubbeljackpot där ATG spår 34 miljoner kronor till en ensam vinnare med åtta rätt.
Bland förhandsfavoriterna syns C.M.T.Queen Bee (V86-5) , ett fyraårigt sto som vunnit tre av karriärens sex starter.
Gemensamt för dessa tre är att hon fått trava i ledningen.
Gemensamt för förlusterna är att hon inte fått trava i ledningen.
Trots dessa faktum vägrar tränaren Mikael J Andersson gå med på att hans häst skulle gynnas av att anföra fältet.
– Det tycker jag inte alls. Jag tror att hon är lika bra bakifrån, minst. Titta bara på hennes tävlingsdebut. Den gången litade jag inte alls på henne och vågade inte gå ut i spåren 700 kvar, av rädsla att hon skulle krångla till det. Men som hon gick till slut… Hon flög ju fram.

”Gasa lite till slut och visa dem…”
Det gjorde hästen även i sin senaste start då hon dundrade ifrån konkurrenterna med åtta längder i en 1.10-avslutning.
– Det är egentligen inte en sådan häst som man ska köra ifrån fältet med. Hon vill ha sällskap och svarar när det kommer någon utvändigt. När hon springer själv blir hon okoncentrerad. Men inför det loppet var det så mycket snack, flera konkurrenter som sa att de skulle slå henne från utsidan, att jag bestämde mig för att gasa lite till slut och visa dem…, skrockar Andersson om hästen som såg ut som allt annat än en blivande segerstaplare i sitt första framträdande på tävlingsbanan.
I ett kvallopp i december klarade C.M.T.Queen Bee nämligen inte att springa snabbare än 1.24,4/2 140 meter och blev ”ej godkänd på grund av att den totala prestationen bedöms som otillräcklig”.
– Hon fick springa ensam i det loppet och det hanterade hon inte alls. När hon haft häst med sig så har hon varit väldigt rejäl varje gång hon kommit till banan, men jag har alltid haft den där prestationen från första kvalet i bakhuvudet.
Hur lång tid tog det innan du insåg att det var en bra häst?
– Det har känts hela tiden, att hon har fysiken. När hon kom till mig så stod hon i princip och bet sig i selen så det har bara handlat om att få med huvudet på henne. Nu börjar jag känna att jag kan lite på henne i loppen.
Vad ser du för utveckling i henne, är det den häst i stallet som har högst potential?
– Jag tycker att jag har väldigt fina hästar för dagen, det var länge sedan det såg så bra ut i stallet. Men det är en jäkla utväxling i den här. Jag har ingen annan häst som har det där drivet i steget när man trycker till. Hon ska kunna hävda sig i V75 framöver, åtminstone i stoloppen.

”Ska vara på hugget på onsdag”
På onsdag vankas springspår med bara en kamrat på volten, drömförutsättningar för att komma till ledningen kan tyckas.
– Det är bra, men hade jag fått välja spår hade jag tagit 1 istället. Hon är fortfarande lite bökig och inte världens enklaste att pricka rätt med från springspår.
Är det en fördel eller nackdel för henne att inte ha några bakspårshästar att volta bakom?
– Det är en fördel att vi får sköta oss själva där bak, nu när vi måste vända snävt.
Är det ledning hela vägen som gäller igen?
– Jag är som sagt övertygad om att hon inte skulle tävla sämre bakifrån. Men kommer vi till ledningen så släpper jag inte frivilligt i alla fall.
Kan det vara en vettig spik att luta sig mot för spelarna?
– Usch, så påläst är jag inte att jag kan svara på det. Hade du frågat inför förra starten så hade jag sagt ja. Då kände jag mig säker från innerspår mot hästar jag kände till. Det är säkert tuffare emot nu, det borde det vara, men jag har en bra häst som absolut ska vara tippad bland de främsta.
Hur har hon skött träningen efter förra loppet?
– Hon känns jättefin. Vi har bara kört lugnt och det har inte varit några konstigheter. Hon ska vara på hugget på onsdag också, minst lika bra som senast.
Ändrar du något i utrustning eller balans?
– Nej, hon funkar så fint nu, att det inte finns någon anledning.

”Inte blivit klok på hästen”
Mikael J Andersson har ytterligare en styrning inom V86, bakom Olle Elfstrand-tränade Milos Ganador (V86-3).
– Det är en otrolig knepigt häst som aldrig går att räkna på. Jag har kört honom lite då och då, ibland har han varit kanonbra, men i nästa lopp springer han bara och kränger och kan ingenting.
Hur kändes han i senaste starten?
– Kanske det bästa jag känt honom någon gång. Han sprang ovanligt rakt och gjorde ett bra lopp.
Han är anmäld barfota runt om för första gången i karriären, hur ser du på det?
– Olle tycker väl att han är mogen för det nu och då hoppas jag förstås att han har rätt. Jag kan inte svara på hur det ska falla ut, det beror helt på hur hästen uppträder för dagen och jag har som sagt inte blivit klok på hästen innan.
Vad tror du om era chanser?
– Jag vet inte vad jag ska tro. Normalt sett får han svårt att runda ett stort fält i sådan konkurrens. Men han har varit som bäst när jag inte trott på honom på förhand så man kan ju hoppas att det blir så igen, säger Mikael J Andersson.

Föregående artikelInför V86®/dubbeljackpot: Veijos varning – ”Han vinner snart”
Nästa artikelV86 Analys avd 1-6

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.