Inför V86: Dubble V75-vinnaren Marciano

93

Dubble V75-vinnaren Marciano

Dubble V75-vinnaren Marciano gör sin första start i regi Gabriella Laestander när han på onsdagen gästar Bergsåker.Foto av MALIN ALBINSSON

Vid årsskiftet bytte han mildvädret i Malmö mot vargavintern i Skellefteå.
Nu står han redo att inleda ett nytt kapitel i sin karriär.
– Han hade nog aldrig sett en brodd innan han kom hit men det fungerar jättebra i träningen och jag tror att han kan vara med i matchen direkt, säger den kapable femåringens nya tränare Gabriella Laestander inför onsdagens V86-start.

Marcianos (V86-5) uppfödare och tidigare ägare Mats och Ulf Eriksson (WHAP Trotting AB) kommer förvisso från Sandviken, men hästen har tränats av Lutfi Kolgjini i Skåne sedan han var ett år och han har aldrig tävlat längre norrut än Borlänge.
– Det klart att det var en stor omställning för honom att komma upp hit men han har fått gott om tid på sig, säger Gabriella Laestander, amatörtränare på Skelleftetravet.
Under två säsonger på tävlingsbanan har Marciano vunnit 6 av 27 starter och tjänat drygt en halv miljon kronor. Som treåring vann han bland annat ett uttagningslopp till E3 och i fjol bokförde han sig för dubbla V75-triumfer. I december köpte Bert Pettersson och hans sambo Gabriella Laestander hästen.
– Det är en fin häst som vi har haft ögonen på. Vi har köpt hästar av ägarna förut också så när frågan kom var det inte jättesvårt att köpa honom, berättar Laestander.
Vilken uppfattning har du hunnit bilda dig om hästen?
– Han är jättefin! Samtidigt är det svårt att bedöma honom när man inte vet hur han ska kännas. Det är liksom svårt att jämföra det jag har sett honom göra i lopp på datorn med hur han känns här hemma, men än så länge finns absolut ingenting negativt att säga om honom.

Pirr i magen
Onsdagens V86-omgång delas mellan Solvalla och Bergsåker och det är på Sundsvallsbanan som Marciano ska debutera för sin nya tränare.
– Han har tränat mycket och bra men har inte gått några jättesnabba banjobb, så det kanske saknas en del till den riktiga toppformen, men jag tror att han har hygglig form i alla fall.
Marciano har aldrig tidigare tävlat med broddar i skorna men det tror inte Gabriella Laestander kommer vara något som helst bekymmer.
– Med 99 procents säkerhet kommer han att tävla med skor runt om på onsdag och jag tror att det kommer krävas brodd. Det har han tränat på hela tiden så det ska inte spela honom någon större roll. Banjobben har han gått på isbana och de har han löst på jättebra sätt, och jag tror att det är tacksamt för honom att slippa den riktiga långbrodden nu.
Marciano lottades till spår 6 i volten, ett så kallat springspår som gynnar startsnabba hästar, och distansen är lång, 2 640 meter.
– I de lopp jag har sett har han visat att han är rätt så startsnabb och han har gjort några lopp över lång distans och gjort det bra, så det är inte någon nackdel det heller. Taktiken överlåter jag till Ove (kusken Ove A Lindqvist) men hästen har väldigt hög kapacitet och bara det inte strular tror jag att han kan vara med där framme, säger Laestander och tillägger:
– Det ska bli jättespännande att starta honom. Vi har förväntningar på honom och så här innan man har koll på var han står är det en hel del pirr i magen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelI veckan dominerade Johan Untersteiner
Nästa artikelInför V75 – Gått ner 20 kilo och mår mycket bättre

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.