Inför V86: Eriksson kan få en rivstart som stockholmare

223

kim eriksson pa stallbacken 03 1440x1005 jpg

Efter tio år som tränare på Mantorptravet har Kim Eriksson och sambon Jenny Malmqvist brutit upp från den hemvana miljön i Östergötland för att prova nya jaktmarker.
Från och med mars månad är det Solvalla som gäller.
Ny adress för paret är träningsanläggningen Östunabergs gård i Knivsta nära Uppsala, tillika Jim Fricks gamla gård.
– Vi bor lämpligt nog på gården där vi hyr in oss med våra sju hästar. Men det är fortfarande kaos så här två veckor in på flytten. Det är rörigt i både lägenhet och selkammare just nu men känslan är ändå väldigt bra. Banorna är väldigt fina och stallet jättefint, säger Kim Eriksson.
Som nyinflyttad har han bara sett ”glada ansikten” som han uttrycker det
– Alla har varit väldigt välkomnande och trevliga, både på gården och på Solvalla som bana och det känns ju jädrigt kul, säger han.
Förutom stallsysslorna går dagarna åt till att ställa i ordning och leta kläder och kökssaker i flyttkartongerna som fortfarande är ouppackade. Däremellan tränas det häst.
Skylten ”Kim Eriksson Racing” har kommit upp på stallväggen och han känner sig redo för sitt nya liv.
Kim Eriksson är mest känd som catchdriver. Som mest var han uppe i runt 1000 körda lopp om året.
– Jag har farit runt som en dåre i 20 år och gjort allting för att just få köra de här ”extra” hästarna som catchdriver. Nu ligger mitt hårdaste fokus på våra egna hästar. Det där kringflackandet var roligt men tog både kraft och tid från den egna verksamheten.

En seger har hunnits med
Att köra andras hästar som lånekusk vill han fortsätta med. Just nu kommer dock stallets hästar i första hand.
Faktum är att han redan hunnit starta och vinna lopp som tränare sedan han blev Solvalla-licensierad. Åttaårige Speedy Cash Vicane visade sig vara fortsatt formstark i ett vardagslopp i Eskilstuna tisdagen 12 mars där hästen spurtade till seger från köposition.
– Den andre hästen vi startade var kanske nedsatt av miljöbytet men Speedy Cash Vicane var lika bra som vanligt. Han har ett rörigt intellekt precis som jag och har nog inte märkt av någon större skillnad på” kontoret”, säger Kim Eriksson med ett skratt.

”Jättetråkigt att se spåret”
Eriksson luftar nästan halva stallet på onsdag. Halvmiljonären Claw är med i ett kvalificeringslopp och treårige hingsten Global Feature gör sin första start i onsdagens inledande lopp.
På V86-spelet är det återigen dags för Speedy Cash Vicane att visa upp sig. Den åttaårige valacken kan ta sin tredje seger för året i sjätte starten.
Läget blev dock risigt i V86-8, ett försök i Solvallaserien med 80 000 kronor i förstapris.
– Det är ett jäkla skitspår alltså, det var jättetråkigt att se och speciellt över 1640 meter då. Men han var verkligen skitfin när han vann senast så det kan bli seger trots läget. Det är risk att det blir f ö r krångligt därifrån men att han är tillräckligt bra för att vinna ett sånt här lopp är helt givet in min bok i alla fall, säger han.
Speedy Cash Vicane mötte ett lättare gäng i Eskilstuna men var å andra sidan överlägsen och vann med tre längder från ett liknande läge bakom bilen som onsdagens.
– Jag gillar verkligen den här gubben. Mycket är allmänt förvirrat hos honom och för hans del verkar omställningen ha gått bra och han vann ju också lätt efter bara några dagar i det nya stallet. Han inledde året med seger och var jättebra när han vann i Örebro, sedan satt han fast på Solvalla gången efter i februari och efter det var vi tvungna att stryka bort honom på grund av dålig bana, Så trots att det var långt mellan loppen och flytt och grejer kom emellan kunde han vinna i Eskilstuna.
Kanske kommer han ytterligare förbättrad till onsdagen med det loppet i kroppen?
– Det tror jag. Han tävlade dessutom med träningsbalans senast för att jag ville ha ett kvitto på var han stod någonstans efter flytten. Men han bara skyfflade på med de där järnskorna och gjorde det enkelt ändå innan det var klart. Tänker att han nog har väldigt stor nytta av loppet och att det dessutom är ett plus att jag kan lätta honom den här gången i stället. Det blir aluminiumskor i så fall. Han har lite taskiga fötter så barfota är inte aktuellt.
Vad händer från sjundespåret i V86-8?
– Han är bara medelstartsnabb så det är stor krångelrisk. Men om man streckar några stycken så ska han med tycker jag.
Det kan bli din första seger på nya hemmabanan som Solvalla-licensierad om den inte kommer redan i onsdagens inledande lopp.
– Ja, det skulle vara en jäkla läcker grej att kunna visa upp sig med en seger direkt.
Mikael Wikner, Kanal 75

Föregående artikelTips av spelexperter: Så lyckas du med ditt travspel
Nästa artikelInför V86: Spännande på Solvalla för Stenströmer

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.