Inför V86: Flera toppchanser men bästa chansen direkt

97

inför v86® flera toppchanser men bästa chansen direkt

När V86® avgörs till hälften på Bjerke har stall Frode Hamre laddat rejält.
– Vi har åtta hästar till start och bästa chansen är Fine Wine Fashion, hälsar den norske stortränaren.

Våren är i kommande och Frode Hamre har tagit sin semester som han brukar och är laddad inför en spännande säsong. Förra året körde stallet in över 20 miljoner norska kronor och han ser fram emot detta år.
– Det var skönt att koppla av travet ett par veckor i Thailand och ladda om. Vi har flera spännande hästar i stallet som jag hoppas på och förhoppningsvis kan vi visa upp dom i Sverige också, säger Frode Hamre.
På onsdag avgörs V86® på Solvalla och Bjerke och Norges mest framgångsrika tränare har åtta hästar till start och flera av dom har segerchans.
– Den klart bästa chansen är 5 Fine Wine Fashion (V86-1). Det är en jättefin häst som vunnit de två starter hon gjort för oss. Hon har vunnit lätt med krafter kvar och är väldigt bra för klassen. Hon är allround och jag måste vara optimist.
Du har två hästar till i loppet, hur rankar du dom?
– Jag har svårt att sära på 4 Call Me Solfrid och 11 Luckyblackmagic S.C. Call Me Solfrid har inte startat i år. Jag är nöjd med henne i träningen och hästen är väl förberedd och jag tror på en bra prestation direkt. Luckyblackmagic S.C. hade ett dåligt läge senast och det blev fel. Kusken pressade henne inte och hon hade krafter kvar i mål. Läget är dåligt, men jag tror hon gör ett bra lopp och kan vara bland dom tre med klaff.
I V86-5 har stallet två hästar som båda fått bakspår.
– Jag ligger lågt med både 9 Quickstep O. som svarade för en sämre insats senast och jag är lite osäker på hennes form för dagen. 10 Chloe’ Degli Dei känns fin i träningen och kusken får smyga med och köra på chans. Att hon ska vinna känns långsökt, kan hon vara trea-fyra är det bra.

Han är inte helt enkel
I V86-7 startar en mycket spännande häst. 6 Pure Atlas inledde karriären hos Jerry Riordan och vann tre lopp på fyra starter som tvååring och inledde bra som treåring med två segrar innan han tappade formen. Pure Atlas flyttades till Per Nordström i höstas utan att få till det och sedan några månader tillbaka är det Frode Hamre som tränar.
– Pure Atlas är en väldigt kapabel häst, men har är inte helt enkel och är lite väl ambitiös ibland. Han har gjort en start för oss och då blev det galopp utvändigt ledaren knappa varvet före mål. Han kom tillbaka starkt och hade säkert vunnit loppet utan galopp. Jag kommer att göra lite korrigeringar på honom nu och han har kapacitet att vinna loppet även den tunga vägen, så bra är han, men som sagt inte helt pålitlig.
Du kör själv 2 Callas, hennes dagsstatus?
– Bra, mycket bra. Hon var jättebra senast efter ett tufft lopp och allt känns bra efteråt. Spåret är perfekt och jag tycker att hon är en av dom som kan vinna och ska streckas.
Du selar även ut 11 Access i loppet, är det ett streck?
– Ja, det behöver inte vara bortkastat. Hästen är riktigt på gång och hade krafter kvar senast. Access utvecklas åt rätt håll hela tiden och jag gillar hästen. En typisk outsider vill jag kalla honom.
Du blir inte förvånad om någon av dina hästar vinner V86-7?
– Nej, alla tre hästar är i fin form för dagen och kommer göra bra lopp. Håller sig Pure Atlas lugn och nyttjar sin kapacitet på rätt sätt tror jag han vinner, men…

Föregående artikelAllsvenska kuskligan: Magnus A Djuse ny tvåa efter stark vecka
Nästa artikelSkärpt straff för slag mot travkusk

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.