Inför V86: G.H. Nemo tillbaka efter skada

209

gh

Efter senaste starten började det viskas om Elitloppet.
Men en skada satte stopp för G.H.Nemo.
Nu är stjärnhästen tillbaka och gör comeback i V86 i Åmål.
– Han är en riktig toppenkompis och jag skulle inte byta ut honom mot någon annan häst, säger tränaren Maria C Karlsson.

V86 turnerar vidare och landar den här onsdagen i Åmål. Det är framförallt en speciell häst som sticker ut i omgången och det är G.H.Nemo. Sagan om den framgångsrika stjärntravaren, som tränas av amatören Maria C Karlsson i Axevalla, har berättats otaliga gånger. Hon har haft hand om sin guldklimp sedan hästen var 1,5 år gammal och nu som sexåring har han sprungit in 2,5 miljoner kronor.
I år har det dock bara blivit två starter hittills. Efter seger i årsdebuten i var han senast tvåa i ett gulddivisionslopp på Solvalla. G.H.Nemo var där strålande bra och hade bara en viss Orecchietti före sig i mål.
– Han var jäkligt bra då. Det var en himla opassande bana och full snöstorm. Banan var i bedrövligt skick och han fick slita ont på det dåliga underlaget. Även i starten näst senast var det snöstorm när han vann, säger Maria C Karlsson.

Fick en blödning i en hov
Efter den senaste starten började det viskas om Elitloppet på sina håll. Men istället blev G.H.Nemo struken inför ett tilltänkt guldlopp i Örebro och har inte startat sedan andraplatsen på Solvalla.
– Han fick en blödning i en hov. Vi trodde först att det var en hovböld men det var en stengalla. Det tar lite tid innan sådant läker ut och han fick vila en period. Han har alltid haft lite känsliga fötter men nu har det läkt ut ordentligt, säger Maria C Karlsson.
– Vi bor precis vid Axevalla och den senaste tiden har hästen tränat kontinuerligt. Han har mest gått intervaller men även ett par rundbanejobb. Som snabbast har han gått 1.16,5 över 1600 meter och då kändes han jättefin.

Går alltid bra efter vila
G.H.Nemo startar i V86-7 och har fått ett perfekt läge med andraspår bakom bilen. Maria Karlsson är som alltid optimist med sin häst, även om hävdar att det kan behövas lopp i kroppen efter uppehållet. Dock kan man notera att G.H.Nemo har vunnit direkt i sina två tidigare comebacker efter längre tävlingsuppehåll.
– Hästen gör alltid bra lopp oavsett om han har vilat. Men även om han är väl förberedd så tror jag att det fattas lite i honom och han har nog ingen toppform på en gång. Sedan är ju hästen så bra att det kanske räcker ändå, menar hon.

Har bästa hästen i loppet
– Det är en fördel med ett bra utgångsläge men sedan vet jag inte hur han klarar 800 meters-banan. Fast jag tror inte att det ska vara några problem. Han är startsnabb och Jörgen laddar säkert vad som går för att försöka få ledningen även om den som har innerspår är snabb ut. Min häst är i alla fall inte beroende av någon ledning utan går lika bra bakifrån.
– Jag tycker att jag har bästa hästen i loppet men å andra sidan möter han några som är i bättre form än honom. Jag blir i alla fall inte överraskad om han skulle vinna för han har ju mött tuffare hästar än han möter nu.
– Han tävlar som vanligt med skor och sulor runt om och öppet huvudlag.
Hur blir fortsättningen efter Åmål?
– Vi känner att han får starta här först så får vi fundera vidare sedan. Det finns ju gulddivisionen hemma på Axevalla om några veckor och Årjäng Stora Sprinterlopp nästkommande helg.
Vad är det bästa med G.H.Nemo?
– Det är att hästen alltid gör sitt bästa och är så positivt inställd till allt. Han är snäll och trevlig hemma och gör alltid det han ska i loppen. Är startsnabb, pullar ingenting och går alltid till slut. Det är en önskehäst och en toppenkompis. Jag skulle inte byta ut honom mot någon annan häst, säger Maria C Karlsson.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 – Halmstad 7 juli
Nästa artikelLunchdubbel, kvällsdubbel och Förbannade Ronnie!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.