Inför V86: Hallå där, Joakim Lövgren…

200

joa

…som på onsdagen gästar Solvalla med sitt treåriga stjärnskott Dreams Take Time.

Dreams Take Time (V86-4) har vunnit nio av elva lopp totalt och två av två möjliga i din regi. Hur vill du beskriva honom?
– Det är en väldigt käck häst som är väldigt positiv och glad. Han älskar livet och han älskar att springa. Han har en positiv syn på livet och är väldigt okomplicerad att jobba med.
Så det är den mentala biten som är hans främsta egenskap?
– Att han kan springa fort och har bra lungor är en förutsättning. Den har han med många andra. Men man kan säga att talangen lätt kommer fram när man har en så positiv inställning till allting som han har.
Du har tidigare tränat exempelvis Torvald Palema när han tillhörde kulltoppen som treåring. Hur står sig Dreams Take Time jämför med dina tidigare unghäststjärnor?
– Man kan knappt börja en karriär bättre än vad han har gjort så relativt sett i det här stadiet i karriären tillhör han de bästa som jag har tränat.
Det blir nästan en månad mellan starterna nu. Vad har han gjort efter senast?
– Han har tränat på som vanligt på samma sätt som inför de senaste starterna. Vi väntar med att dra upp träningen tills han har ännu större uppgifter framför sig.
Hur ser du på onsdagens lopp?
– Han möter bra hästar naturligtvis, vilket man gör när det är så mycket pengar att köra om, men jag är nöjd med startspåret (2) och hur hästen känns. Jag ser fram emot loppet.
Några taktiska funderingar?
– Jag vet ju vad min häst kan och han har visat sig vara allround, så jag är inte så bekymrad över löpningsförloppet.
Någon utrustningsändring?
– Han ska gå barfota bak för första gången hos mig. Tidigare har han tävlat med en greppsko och den sliter lite grann beroende på hur banunderlaget är. Det är skonsammare för bakbenen att springa barfota. Vi är ju också inne i en period av förädling och vill finslipa alla små detaljer. Till de stora loppen kommer vi ha färdigslipad. Att han tävlar barfota bak nu är ett litet steg på vägen.
Hur ser den fortsatta planen ut för honom?
– Vi har två alternativ i maj månad. Antingen Vårfavoriten på Solvalla eller ett Breeders’Crown-försök i Kalmar. Om det blir Treåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen har vi inte bestämt. Sedan i sommar har han E3 och i höst kriteriet och Breeders’Crown.
Okej, då har vi koll på Dreams Take Time. Men vi måste ju prata om stallets största stjärna Brioni också. Han var blek som femma i Olympiatravets final i lördags. Någon förklaring?
– Dagarna efter finns ingenting som pekar på något annat än att han inte hade den rätta formen. Den undersökning som gjordes i går säger i alla fall att ingenting är fel och både efter loppet och nu i veckan beter han sig som att han har fått den genomkörare som han behövde. Han återhämtade sig snabbt efter loppet och studsade fram när jag körde honom i går.
Vad händer för hans del den närmaste tiden?
– Vi spånar på det och har inte riktig bestämt oss. Vi spikar matchingen om några dagar.
Men att han ska försöka försvara fjolårstiteln i Elitloppet om en månad är det väl inget snack om?
– Det har varit målet ända sedan vi gick i mål förra året. Det är hans förutsättningar i Elitloppet med 1 600 meter och allting går ut på att vi ska ha honom tillbaka i toppform då.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.