Inför V86: Hallå där, Magnus Lillienborg

249

llillie

…Solvallatränaren som har rejäla Nice And Easy till start i V86-2 under jackpotomgången på Solvalla på onsdagen. Tre raka segrar tagna med bra glöd av stoet som bara är fyra år.

– Ja, att hon har vilja och löpskalle får man väl lov att säga. Hon var lite stänkrädd och ängslig i loppen i början men har blivit bättre och bättre ju mer hon har fått starta på.
Hon har ett långt namn. Vad kallas hon i stallet?
– Äum, vi kallar henne bara för Nice And Easy. Ha, ha. Hon är en andelshäst som är uppdelad i 20 andelar. Så det är folk i både norr och söder som äger henne.
Nice And Easy provar lång distans för första gången i V86-2. Visst känns det som att det kommer att passa henne med tanke på alla starka lopp hon gjort?
– Jo, jag upplever henne som stark och hoppas att 2640 meter passar bra. Senast gick hon i ”dödens” vid segern på V86 och gick ett väldigt bra slutvarv. Hon är stark och ärlig.
Kommer kusken Kaj Widell att leta sig framåt och köra på hennes styrka den här gången också?
– Hon tål ett tufft upplägg, det tror jag. Men Kaj får köra efter hur det blir i loppet.
Du är en försiktig general, men visst måste du hålla Nice And Easy som en av de första hästarna i loppet?
– Jag måste tro på en vettig chans. Tycker absolut att hon är en av hästarna som ska räknas. Vi kör med samma utrustning, huva och skor, som vanligt och formen bör hon ha behållit. Hon känns mjuk och fin. I takt med att hon blir mera stabil hoppas vi kunna plocka av henne lite utrustning i vår. Hon får vara med och lära sig lite nu och jag hoppas på en ljus framtid för henne.

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.