Inför V86 – Hans-Owe Sundbergs förvandlingsnummer

117

Hans-Owe Sundbergs förvandlingsnummer

Fram till i höstas var han en strulputte som ofta gjorde bort sig med galopp.
Nu ståtar han med fem segrar på sex starter.
På onsdagen kan Hans-Owe Sundbergs förvandlingsnummer fortsätta sitt segertåg.

Efter karriärens tio inledande starter hade Sigel Garline (V86-6) bara vunnit ett lopp. Galopper fanns det desto fler i resultatraden. Sex gånger hade han tagit till fel gångart. Men i november hände något och hästen som många börjat betrakta som ett hopplöst fall började vinna.
– Det är en stor tung häst som tidigare hade svårt att hålla sig fräsch men han har både mognat och stabiliserats i övrigt. Tidigare spände han sig väldigt. Vi har inte gjort något särskilt utan han har fått träna på tills det har släppt för honom helt enkelt, berättar hästens tränare och kusk Hans-Owe Sundberg.

Har fortsatt utveckling i sig
Sedan vändningen i november har det bara blivit en galopp för Sigel Garline. Övriga fem lopp har han vunnit.
– Jag är inte förvånad för i grunden har han känts som en riktigt rejäl häst hela tiden. Han hade även tidigare visat att han är väldigt stark och kan hålla bra tempo länge.
Sigel Garline har övertygat stort vid vinterns segrar, som samtliga är tagna i smått överlägsen stil från positionen utvändigt om ledaren. Det har inte varit tomt i tanken någon gång och frågan är hur långt det kan bära för den starke femåringen.
– Det där vet man ju aldrig men som det känns har han fortsatt utveckling i sig om han får vara sund och frisk.

Obesegrad över lång distans
Loppet som Sigel Garline nu ska ut i hemma på Solvalla är en så kallad spårtrappa över 2 640 meter där hästarna får startspår efter prissumma. Eftersom Hans-Owe Sundbergs häst tjänat minst pengar startar han från innerspår bakom startbilen.
– Han har haft innerspår en gång förut men då felade han efter ett par hundra meter. Men det var under hans osäkra period. Han öppnar hyggligt men jag vet inte om han kan försvara ledningen.
Kan man som i vinterns segerlopp förvänta sig ett tidigt avancemang annars?
– Det beror alldeles på vad som händer men han har visat att han inte är löpningsberoende. Han trivs med att trampa på och när han får gå i sin egen takt känns han som mest effektiv.
Hur ser du annars på loppet?
– Det blir tuffare motstånd hela tiden men han är bra själv också och det klart att man har förhoppningar när han kommer ut över lång distans som han aldrig har tagit stryk på.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.