Inför V86: Hetluften igen för Hell Bent

53

Inför V86®: Hetluften igen för Hell Bent

Nästan två miljoner intjänat blev det i Stefan Melanders regi under fjolåret.
På onsdagen är Hell Bent For Am ute i hetluften igen i årets andra start för nye tränaren Sabine Kagebrant i fyraåringsloppet Prix Readly Express på Solvalla.
– Läget är inte bra men hellre spår elva nu än i derbyt i höst.

Solvalla hyllar Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express på onsdagen.
Fyraåringsloppet (V86-8) med 400 000 kronor till vinnaren körs för tredje året.
Daniel Redéns Mister Hercules har vunnit två av fyra starter i år och blir favoritspelad i loppet där Björn Goop låter kriterietvåan San Moteur årsdebutera.
Hell Bent For Am imponerade i sin lilla comeback på Bergsåker i slutet av maj där han i betydligt lättare konkurrens än onsdagens spårade ett försök i Norrlands Grand Prix från start till mål.
Hästen är uppfödd av Am Bloodstock i Stockholm. Ny tränare är företagets vd Sabine Kagebrant.
– Jag jobbar med Am Bloodstock och Courant (ägarnamnet) om dagarna och sedan tar jag mig an Hell Bent efter jobbet. Så jag är tvättäkta amatör numera! säger Sabine Kagebrant med ett förflutet som hästskötare hos Stefan ”Tarzan” Melander där hon bland annat hade hand om Gigant Neo.
Stall Courant och Anders Ström hyr sedan i slutet av fjolåret in sig på en gård i Heby några mil norr om Uppsala där fyraårige Hell Bent For Am tränas.
Molnebo Unghästcenter är namnet på verksamheten där Courant samlat sina unghästar.
– Vi har valt att göra den här satsningen på våra unghästar och ha dem på samma ställe med fyra anställda. Sedan har vi tagit dit Hell Bent som jag får äran att hålla på och jobbar lite med. Det är jättetrevligt faktiskt, säger Sabine Kagebrant.

Siktar på derbyt
I Stefan Melanders träning segrade Hell Bent For Am bland annat i ”Håkan Wallner Memorial – Treåringseliten” under elitloppssöndagen förra året.
Sabine Kagebrant har Svenskt Travderby som det stora målet i år. Europaderbyt och Breeders’Crown finns också med i målbilden.
– Vi hittade en benbit i hasen som vi opererade honom för i fjol och i år har det inte alls varit bråttom med tanke på att det är höstens storlopp som gäller. Vi har gett honom extra tid och har inte preparerat honom för att han ska vara i någon toppform redan nu i juni, säger tränaren.

”Ska startas i form”
V86 är ute på sommarturné. På onsdagen är det Solvallas tur att vara värd för samtliga åtta lopp. Första V86-start är satt till klockan 19.20. Avslutningen är kvällens begivenhet – Prix Readly Express med en fin slant till vinnaren över medeldistans.
Erik Adielsson är ny kusk för året och får försöka lösa uppgiften från ett elftespår bakom bilen.
Sabine Kagebrant är inte missnöjd över bakspåret. Tvärtom som det låter. Nu sänks kraven på hästen som ska startas i form.
– Det är aldrig kul när man drar de här spåren. Men hellre spår elva nu än i derbyt i höst. Han känns fin och har tagit åt sig vinterträningen väldigt bra. Vi är jättenöjda med honom men han kommer att behöva onsdagens lopp helt enkelt, och även några till, för att bli som bäst. Det är en häst med hög grundkapacitet men just där vi står nu, mot det här motståndet från ett sånt här läge – ja, vi kan inte ha några större ambitioner om att kunna vinna loppet, säger Kagebrant.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.