Inför V86: Hoppas på fjärde raka för förvandlingsnumret

67

inför v86® hoppas på fjärde raka för förvandlingsnumret

Fem starter i den nya regin har resulterat i fyra segrar.
Mitzy Gold verkar trivas kanon hos Oskar Kylin Blom. På V86® jagar duon nu sin fjärde raka seger.

 V86® är tillbaka som onsdagskvällens givna höjdpunkt.
Det nya årets första omgång delas mellan Jägersro och Solvalla. Gävletränaren Oskar Kylin Blom gör den korta resan söderut med en häst på V86®. Det nyblivna femåriga stoet 1 Mitzy Gold (V86-2) har visat fenomenal form sedan hon anlände Kylin Bloms stall. Raja Mirchi-dottern har i den nya regin gjort fem starter, fyra av dem har slutat i seger. Till Solvalla på onsdag kommer hon med tre raka segrar från ledningen.
– Hon har varit jättefin på sistone och allt verkar bra även efter den senaste starten. Då var hon ju dessutom mycket lugnare i loppet än vad hon var gången före, när hon blev lite väl pigg. Det är klart att det känns rätt så bra inför den här starten, hon öppnar ju bra och vi provar för ledningen, säger Oskar.
Hon stack undan på lätta hovar senast, det var långt ifrån tomt i mål får man anta?
– Nej, det var det inte. Jag drog ”norsken” på upploppet, men det var nog mer för att jag blev lite för nervös inför kuskligan i Gävle…men hästen svarade väldigt bra på det och det känns ju tryggt att veta att hon har den växeln också när vi behöver den, men som sagt det var absolut inte tomt i mål då.

Har blommat ut i den nya regin
Mitzy Gold inledde sin tävlingskarriär hos Stig H Johansson och tränades därefter av Claes Sjöström. Sedan stoet kom till sin nya tränare har hon verkligen blommat ut och visat sin stora potential.
– Ja, hon verkar passa bra med det träningsupplägg som vi har, samtidigt står hon i ett stall med bara tre hästar här hos oss. Det kanske har varit bra för hästen att komma hit, till ett lite mindre ställe, det har funkat bra och utvecklingen har kommit mer och mer. Vi åtgärdade henne lite när hon kom hit, men annars har hon bara fått träna på här i sanden, så som vi tränar våra andra hästar.
Mitzy Gold lär få finna sig i favoritrollen på V86® den här gången.
Förhållanden på onsdag är lika de som var senast i Gävle, det är kort distans och innerspår bakom bilen. Den gången blixtrade hon till ledningen. Ett perfekt läge nu, med andra ord?
– Det känns väl som det. Jag var faktiskt lite orolig inför senast från det här läget då jag inte tyckte att hon hade öppnat jättebra på Rättvik för tre starter sedan från innerspår i volten, därefter gick hon i väg jättebra utifrån, så jag var inte säker på hur hon skulle hantera innerspåret senast. Men hon öppnade ju kanonbra och jag tycker väl det är lättare att komma iväg från innerspåret på Solvalla än vad det är i Gävle. Så det känns väl som att vi ska kunna hålla ut dem.
Så det känns som en toppchans helt enkelt?
– Ja, det tycker jag. Jag är väldigt nöjd med hästen, avslutar Oskar Kylin Blom.

Föregående artikelForsberg äldsta segerkusk
Nästa artikelFem tippar V75 till FÄRJESTAD 7 januari 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.