Inför V86: Hoppas succén ska fortsätta för Babsans Bankir

224

inför v86® hoppas succén ska fortsätta för babsans bankir

En rykande avslutning resulterade i seger under det förra årets sista dag.
Lindesbergstränaren Niclas Westberg hoppas att Babsans Bankir ska inleda 2023 på den inslagna banan.

En spelare blev 16,8 miljoner kronor rikare efter att ha varit ensam om åtta rätt när V86® avgjordes förra veckan. Solvalla delar den här ”lillördagens” höjdpunkt med Åby och spelarkollektivet är såklart taggade till tänderna.
En häst värd att strecka i den avslutande avdelningen lär vara 9 Babsans Bankir (V86-8).
Den nu femårige valacken har visat strålande form på sistone. I hästens senaste start slutade det i seger i ett Klass 1-försök som avgjordes på Axevalla under nyårsafton. Trots att det såg ut att var lång väg fram i sista kurvan, avslutade Babsans Bankir tungt i vida spår för att till slut ändå vinna säkert.
– Jo…när man såg hästarna i sista sväng så trodde man väl kanske på pengar, men sedan så gick han väldigt bra. Det verkade som om det var tungt på innerspåret den dagen och de andra där framme kanske var lite trötta…, minns tränaren Niclas Westberg när han blickar tillbaka på loppet.
Hur är läget med din häst för dagen då?
– Det verkar bara bra. Vi var ute och körde honom i onsdags och hästen får ett träningsjobb under helgen också. Formen är fortsatt på topp, det finns inget som tyder på något annat.

Varit ett obeskrivligt bra år
Babsans Bankir har lagt en riktig succésäsong bakom sig. Hästen som inledde som treåring under 2021 med åtta starter och blygsamma 17 000 kronor inkasserat, hittade i fjol nya växlar och vann sju lopp. Två av dem dessutom på V75®. Förutom fullträffen senast, hade han slagit till även i augusti.
– Det har varit ett obeskrivligt bra år. Det är svårt att ta in riktigt för en liten amatörtränare. Hästen vann ju ett lopp på V75® på Bergsåker i somras och så avslutade vi med ett till på nyårsafton. Det är lite svårt att greppa.
Niclas Westberg, hemmahörande i trästaden Nora i Bergslagen, har tre hästar på träningslistan.
Förutom Babsans Bankir även den två år yngre brodern Babsans Bentley samt fyraåriga stoet Babsans Lotus. Samtliga egna uppfödningar i flera led.
– Vi föder upp de här hästarna själv, jag och min syster. Vi hade även mamman och mormor, så vi har varit med på den här stammen rätt länge nu. Vi tränar hästarna här hemma i Nora och så åker vi in till Lindesberg eller Örebro och kör jobben. Det är vår hobbyverksamhet. Nu har vi hästar som är tre, fyra och fem år gamla så vi hoppas att vi kan vara med och tävla lite framöver.

Samma spår – men varvet längre
När Babsans Bankir segrade senast var det med nummerbricka nio. Det samma gäller nu. Det dock med skillnaden att distansen den här gången är ett varv längre. Något som tränaren inte ser som någon direkt nackdel.
– Ja, det är spår nio igen, men nu är det är lång distans och det känns väl tryggare. Senast var det kort distans och det var första gången som hästen gick på det. Så den här gången känner man väl sig lite säkrare, hästen går ju alltid till slut och nu ökar chansen att vi får vara med. Hästen har ju vunnit från ledningen också, men är ingen startraket och det passar honom när han får ligga med där bakom.
Det känns som att ni har goda förhoppningar inför onsdagens start?
– Det är ju bra hästar emot, den här nya Solvallaserien, som är ett bra initiativ, lockar ju många bra hästar så det är tufft, det känns nästan som V75®. Men jag tror vi ska kunna vara med där framme. Vi känner oss inte slagna på förhand direkt, vi har respekt för motståndet och det måste klaffa men gillar förutsättningarna.

Föregående artikelAllsvenska kuskligan: 13 segrar och först till miljonen
Nästa artikelFem tippar V75 till Östersund lördag 21 januari 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.