Inför V86: Idealiska förutsättningar för Lindblom

198

ideal

Åke Lindblom går mot sitt bästa år någonsin.
På onsdagen kan framgångarna fortsätta.
Då har Örebrotränaren tre segerfarliga hästar till start på sin andra hemmabana Lindesberg.
– I Saw You känns som bästa chansen, säger han inför V86-omgången.

Inte ens halva året har gått och Åke Lindbloms hästar har redan matchat de senaste årens siffror. 2,1 miljoner kronor insprunget har det blivit så här långt och fortsätter framgångarna i samma takt kommer stall Lindblom för första gången passera fyra miljoner inkört när det är dags att summera året.
– Det har ju gått fantastiskt bra så här långt och det beror väl helt enkelt på att jag har bättre hästar och att de är friska och fina. Men vi har också gjort många förbättringar på gården – bättre boxar, backbanor – och så har vi bra personal och bra hästägare. Ibland är det bara rätt allting, säger Lindblom.

Största segern i karriären
Årets höjdpunkt så här långt kom under elitloppshelgen på Solvalla när Lindblom styrde Winning Love till seger i anrika Harper Hanovers lopp.
– Det är en seger som jag rankar oerhört högt. Segern i Drottning Silvias Pokal (Viva Mon, 1989 reds.anm.) är också stor men ”Harpers” kändes som det största hittills i min karriär.
Winning Love är tillbaka på banan på fredag då han går ut i ett lopp över tre varv i Karlstad.
– Han fick en pust efter Harpers men tränar nu på som vanligt och känns fin. Han gillar verkligen de här långloppen och får han några ryggar att gå i är han med där framme igen. Han har nog en bra chans.

Bra nog att segerstrida
Men innan det bär iväg till Värmland väntar V86-tävlingar på Lindbloms andra hemmabana Lindesberg. Den idylliska sommarbanan, där han genom åren har blivit champion fyra gånger, ligger bara 40 minuter per bil från Lindbloms gård och när V86-spelets sommarturné kommer på besök selar han ut tre hästar som på förhand ser ut att kunna bli segerfarliga. Först att äntra banan är treårige löftet A.Hannibal (V86-3).
– A.Hannibal är en riktigt bra häst. Senast gick han utvändigt om ledaren och det blev en riktig urladdning på sista bortre långsidan när det kom en häst från kön och tryckte på så in i helsike. Det måste ha gått i 1.09-fart en bra bit och jag tycker att min häst höll fantastiskt bra som tvåa. Han är stabil och lättplacerad och förhoppningsvis går han framåt med varje lopp han får. Det är några hårda hästar med nu men han är bra nog att dyka upp där framme han med.

”Idealiska förutsättningar”
I loppet efter är det dags för den av Lindbloms hästar som torde vara den mest kända ute i stugorna. Tvåfaldige miljonären I Saw You har tävlat flitigt i V75 och i år har han gått från klarhet till klarhet och bland annat vunnit en V75-final.
– Nu har alla polletter ramlat ner för honom. Han är fantastiskt fin, en komplett häst. Visserligen galopperade han senast utan någon bra förklaring. Möjligen kan det ha berott på att han var lite röd i halsen. Det var inga stora grejer men det behövs inte så mycket i de här sammanhangen. Nu jobbar han väldigt bra och han brukar vara bra efter vila, så jag tror inte att spelarna behöver vara oroliga för formen.
Distansen i I Saw Yous lopp är 1 640 meter och från innerspår är det upplagt för ledningen.
– Det känns som idealiska förutsättningar. Han är startsnabb och har tagit ledningen förut från spår ett på Lindesberg. Några av de andra är också snabba men vi kommer få ett bra lopp hur som helst. Jag hoppas och tror att han vinner.

”Kan bli riktigt, riktigt bra”
Lindbloms tredje V86-häst är Ulrika Karsk (V86-5). Efter elva starter utan seger ståtar hon nu med två raka förstaplatser.
– Det är inget konstigt för hon är en riktigt bra häst. Hon har haft problem med en skada som hindrat henne men nu tycker jag att hon har stabiliserat sig. Senast vann hon med krafter kvar på en bra tid och jag tror att hon kan bli riktigt, riktigt bra framöver.
Av allt att döma ser Lindblom ut att kunna få en angenäm onsdag på Lindesberg. Oavsett om man följer tävlingarna från picknickfilten vid bankanten, framför Tv:n eller framför datorn kan det alltså löna sig att ha streck för hans trio på V86-kupongen.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.