Inför V86 jackpot: ”Alone är bra nu igen”

162

inför v86®:jackpot ”alone är bra nu igen”

Örjan Kihlström pressade inte hästen i det senaste loppet när han hamnade i kön i gulddivisionen.
Alone var inte på humör och borde vara bättre till onsdagens start på V86® i stället enligt tränaren Lisa Skogh.
– Inget går att säga rakt upp och ner eftersom man aldrig kan vara säker med den här hästen. Men han är bra nu igen och vi fortsätter tro på’n.

Ingen spelare klarade av att få alla rätt förra onsdagen och det blev jackpot på åtta rätt.
Potten rullar vidare till onsdagen då Solvalla arrangerar spelet tillsammans med Åbytravet då en ensam vinnare med åtta rätt beräknas kamma hem 15 miljoner kronor.
Åttaårige derbytrean Alone var en av Lisa Skoghs passhästar när hon jobbade åt Pasi Aikio. När värmländskan tog steget och blev proffs på Solvalla i början av förra året följde fuxen med och skrevs över på hennesträningslista.
Efter ett problemfyllt fjolår som hästen gick segerlös ifrån på sju starter var det ”den gamle” Alone publiken fick se igen för några veckor sedan på Solvalla.
Lisa Skogh tror på en fin säsong 2023 för hästen.
– Det var bara strul under fjolåret och bland annat kastrerades hästen i början av året då. Som det känns kanske det inte är förrän nu som han har landar som valack. När hästarna är så pass gamla som han var när ingreppet görs tar det ofta tid, säger hon.
I V86-4 på Solvalla står Alone perfekt inne med sina snart två miljoner intjänade i ett lopp stängt på den summan. Läget med ett spår åtta bakom bilen drar dock ner förhoppningarna en smula.
Men Alone är en erkänd snabbstartare och fick överta ledningen efter 400 meter till synes småjoggande på Solvalla. Örjan Kihlström satt bara och höll i honom från spår sju den gången.
Alone fick därefter släppa ifrån sig ledningen och avgjorde enkelt från positionen utvändigt ledaren sista 600 meterna i stället.
– Det var jätteskönt att han fick visa igen att han fortfarande är så där bra. I årsdebuten hade han vunnit utan galopp på upploppet. Jorma Kontio hade knäckt ledaren och skulle bara lägga på honom spöet och köra undan då han svarade med att galoppera. Jorma sa att han aldrig kunde tro att en åtta år gammal häst skulle reagera så. Han bara hoppade rätt upp men ställde sig ju på två steg efteråt, säger tränaren.

Öppnar snabbt om han vill
Lisa Skogh säger att precis så är Alone. ”Lite speciell” och  humörbetonad med egen vilja. Som valack kan hästen emellertid koppla av på ett annat sätt nu när han är på tävlingsbanan.
– Åttondespåret på onsdag kan lika gärna gå hur bra som helst. Har Alone en bra dag kan han öppna snabbt. Men senast i guld var det något som inte stämde igen från spår tre. Hanär ojämnt startsnabb och Örjan körde inget heller sedan då de hamnade i kön och hästen inte var på humör. Han kom in var inte trött alls efteråt. Så den starten glömmer vi.
Spelarna ska glömma det senaste loppet?
– Precis. Man kan inte haka upp sig på enstaka lopp med Alone.
Vad säger du om motståndet i V86-4?
– Det är några bra hästar med. 9 Maverick Dream är en sådan, den har i och för sig bakspår men gör bra lopp varenda gång. Sedan är ju Conrad Lugauer med och 3 Romero är riktigt bra. Så det lär bli tempo på loppet med Conrad där framme och Alone kan få ett bra lopp, säger Solvallatränaren Lisa Skogh.

Föregående artikelAllsvenska kuskligan: Persson drygar ut ledningen
Nästa artikelInför V75: Persson kommer med en het trio

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.