Inför V86 (jackpot): Chefen från Rättvik en av onsdagens favoriter

90

inför v86® (jackpot) chefen från rättvik en av onsdagens favoriter

Likeaboss – som en chef.
Ett uttryck som betyder något i stil med att utföra något med självsäkerhet.
Efter sex segrar på sju starter i karriären blir femårige dalahästen Likeaboss en av favoriterna i Solvalla V86® på onsdag.
– Han har en jäkla löpskalle den här! säger kusken Therese Boström.

Rättviksamatören Per Lindqvist har tre hästar på sin träningslista och äger samtliga via sin firma i markanläggnings-branschen.
Bossen i stallet i Tällberg i Leksand är en häst som lever upp till sitt namn.
Likeaboss är snäll men har en självklar pondus och har inte gjort många fel sedan han började tävla under fjolåret.
– Han har bara förlorat en gång och då blev vi hängande i spåren hela loppet från spår åtta bakom bilen. Så moraliskt sett var han en vinnare i det loppet också. Han är väldigt flegmatisk, man får sitta och påminna honom under loppen att det är tävling och upploppen är verkligen hans bästa bit, säger Therese Boström som kört hästen i sex av ju lopp.
Efter förlustloppet i Bollnäs i slutet av januari blev det snabb revansch i starten efter för Therese och Likeaboss. I ett lunchlopp på Romme för två veckor sedan besegrades Per Lennartssons Corazon de B. som kom till tävlingsdagen med fem raka segrar från debuten.
Therese Boström körde sig till ledningen efter 400 meter och fick Per Lennartsson pressandes på utsidan sista 700 meterna.
– Han bara sträckte på sig och vi vann ju enkelt ändå mot en så pass bra häst. När det väl är upplopp är det som att han vet var mållinjen är. Han är riktigt häftig den här och har en jäkla löpskalle. Det är någonting med Likeaboss mer än att han bara vinner…jag kan inte riktigt förklara, säger Therese Boström.

Amatörkusk sedan en tid
Efter många år som lärling hos tränare som Joakim Elfving, Fredrik Pedersen, Nicklas Westerholm och Fredrik Tengstad är Therese sedan en tid amatör med jobb på Ica-lagret i Borlänge.
Likeaboss ägare och tränare Per Lindqvist lärde hon känna under fjolåret.
– Jag är så glad att jag fått chansen på den här fina hästen. Det var via gänget som har Azarayah Ridge i Rättvik som jag kom i kontakt med Per och hans stall. Han har hållit på med trav tidigare och har haft en rätt lång paus och har börjat nu igen med fint stammade hästar, säger hon.
Likeaboss, uppfödd av John Backlund i Vikarbyn, är efter Brad de Veluwe. Några steg bak på moderssidan finns stoet Tamla Celeber, som sprang in 8,3 miljoner kronor.
I augusti vann ni ett lunchlopp på Solvalla enkelt efter att du tagit ledningen från ett springspår. På onsdag blir ni ganska hårt betrodda i amatörloppet på kupongen, V86-4 från ett fjärdespår bakom bilen. Du måste väl tro på chans med en häst som varit så här bra?
– Han är både startsnabb och stark och när jag sätter mig bakom så vet jag att han alltid gör sitt bästa. Sedan kan vi ju inte ha som krav att han ska vinna varje lopp han är med i förstås. Men stallet säger att Likeaboss tränar fortsatt bra och vi hoppas att han tagit de här loppen på rätt sätt och har utvecklats. Han har ju alltid bra chans när han är med. Alla lopp ska köras men vi hoppas att han gör ett bra lopp igen, säger Therese Boström.
Att han ser ut att vara lite loj i loppen ska spelarna alltså ta med en nypa salt?
– Ja, det kan se ut som att han är slagen bitar i loppen men han tar sig alltid samman och signalerar att ”nu kör vi”! Han är helmysig om man säger så, väldigt enkel att ha att göra med. Man tror ju inte att han är hingst eftersom han tar allting med ro. Det är löpskallen – man kommer långt med den egenskapen.

Föregående artikelV86 JACKPOT JÄGERSRO/SOLVALLA 23 Februari – TIPS, ANDELAR & NÄSTAGÅNGARE
Nästa artikelSnart spännande årsdebut för Who’s Who

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.