Inför V86 (jackpot): Duo som kan ordna miljonregn

71

inför v86® (jackpot) duo som kan ordna miljonregn

Det väntar en jackpot vid slutet av den rätta raden på onsdagens V86®.
Kanske har Markus B Svedberg två hästar som snitslar banan till miljonerna?
– Om Indy Journey sköter sig och är lika bra som senast ska han duga bra, säger Eskilstunatränaren.

Enligt prognosen kommer åttarättspotten som hägrar uppgå till 17 miljoner kronor, när Solvalla och Jägersro på onsdagskvällen arrangerar V86. Obesegrade superhästen Calgary Games gör sin första start sedan fjolårets derbyseger och han kommer bli stor favorit och ett flitigt anlitat singelstreck på V86.
– Det finns några hästar i det här landet som gör att man känner lite puls när de startar, fast att det inte är ens egna, och Calgary Games är en av dem. Han kommer väl troligen vinna fram- och baklänges, säger Markus B Svedberg.
Han har själv två hästar till start på Solvalla som till skillnad från Calgary Games kan ge utdelningen en skjuts. Indy Journey (V86-6) är den i duon som tillmäts bäst möjligheter av sin tränare. Fyraåringen spurtade senat in som fyra från femte par utvändigt.
– Det var nog ett av de bättre loppen han har gjort. Kanske inte om man kollar på resultatet men han gick bakifrån och spurtade bra. Han har gjort sina bästa lopp när han har gått i ledningen eller i ”dödens”, så det var positivt. Vi testade ett nytt huvudlag och det var bra och han kändes bra, säger Markus B Svedberg.
Christer Nyström ska köra hästen och ekipaget startar med nummer fyra bakom startbilen.
– Spåret är både bra och dåligt. Han är rätt så startsnabb och har spetsat med framspår, men han är rädd för bilen fast han har startat över 25 gånger. Så vi får gå ut bakom bilen igen och visa honom den. De gånger han har hoppat har han sprungit upp bakom bilen och skyggat för den och släppt grejerna. Han är barnslig men annars är det ett bra spår. Skulle han sköta sig och är lika bra som senast ska han kunna duga bra.
Kvällens andra häst från stallet kör Markus B Svedberg själv från spår fem bakom startbilen. Det handlar om nyförvärvet Conrads Palle (V86-7). Han har inte riktigt räckt mot de bästa i kullen så här långt, men bland tvååringarna kan det svänga snabbt och skulle han sätta nosen först i Vinterfavoriten skulle hög utdelning på V86 vara ett faktum.
– Jag har bara haft honom i en vecka så jag har inte gjort så mycket. Han kom fräsch och fin men nu möter han några hästar som har visat att de har kommit längre i karriären än vad han har gjort, så vi får vara med och kör lite lugnt, säger Svedberg.

Föregående artikelInför V75: Finska toppchanser på Romme
Nästa artikelHästkapplöpning: Allt om travsporten och tillväxten inom vadslagning

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.