Inför V86 (jackpot): Haugstads fyraåringar segerstrider direkt?

38

inför v86® (jackpot) haugstads fyraåringar segerstrider direkt?

Kenneth Haugstad har startat säsongen i behagligt tempo.
På onsdag ökar han farten och har två hästar på V86® som gör årsdebut.
– Jag är nöjd med båda i träningen och tycker att dom är streckvärda, säger Solvallatränaren.

Kenneth Haugstad tog ut sin proffslicens för två år sedan efter att ha jobbat hos flera av landets största tränare och skaffat sig gedigen kunskap.
– Jag var även i USA i två år och jobbade. Bland annat hos Brett Pelling som är en riktig hästkarl och där lärde jag mig mycket, berättar Haugstad.
Tillsammans med sambon Jeanette driver han en rörelse med ett 30-tal hästar. Sedan tidigare har paret två barn som tar sin tid.
– Det är fullt upp hela tiden och det finns att göra. Jag har även valt att vara med våra pojkar så mycket som möjligt och kör inte i lika stor omfattning som för några år sedan.
Nu börjar säsongen dra igång på allvar och stall Haugstad har mest unghästar i boxarna.
– Det har blivit så. Jag har lite för lite starthästar för tillfället, men jag har fina treåringar som jag hoppas en del på i år. Det är en fyra-fem stycken som ser lovande ut och dom kommer att starta ganska snart och sedan får vi se om någon eller några kan vara med i de större årgångsloppen.
Förra året var Modern Times med i Breeders Crown-finalen för fyraåriga ston och slutade fyra.
– Det var en höjdare och lite extra att vara med i de större loppen och ett bevis på att man gör rätt.

”Tror han slutar i striden”
På onsdag är det V86® som brukligt och fyra av loppen körs på Solvalla och Haugstad har två fyraåringar till start och lovordar 7 Locale Boko (V86-6).
– Det är en jättefin häst. Han visade ett par gånger förra året att han har det där lilla extra. Han är stark, tuff och har bra inställning och det kommer man långt på.
Hur han tränat i vinter?
– Han har fått väldigt mycket jobb, mest för att bygga upp honom ännu mer. Jag kör inga snabbare farter i träningen. Jag har kört 1.28/2100 meter i långvagn, Hur som helst är han väl förberedd. Han är stark och gynnas av distansen.
Är han en vinnare direkt?
– Jag tror att han gör ett bra lopp och slutar i striden. Nu möter han ett par bra hästar, High On Pepper och Ferox Brick är hästar som jag har respekt för, men min häst är också bra. Han ska tävla barfota fram och det är ett klart plus.
Även 3 Nero Zon (V86-4) gör årsdebut, hur är han förberedd?
– Han hade hjärtmuskelinflammation i de två senaste starterna och han ska inte bedömas på dom insatserna. Han har fått träna på ordentligt han också och travat 1.28/2100 meter som snabbast. Han kan öppna snabbt och det hoppas jag kunna utnyttja. Jag har kollat lite snabbt på motståndet och loppet ser öppet ut och jag har förhoppningar att vara med långt framme här också.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.