Inför V86 jackpot (onsdag): Sportchefen synar treåringarnas lopp

66

Inför V86 jackpot (onsdag): Sportchefen synar treåringarnas lopp

Onsdag kväll ska multijackpoten i V86® Super Days betalas ut.
41 miljoner kronor kan en potentiell ensam vinnare med åtta rätt håva in.
Solvallas sportchef Anders Malmrot gör ett försök att reda ut treåringsloppen på kupongen.
– Albacete är draget – jag tror att det blir hästen att slå på sin startsnabbhet.

Solvalla och Åby delar på värdskapet för V86® på onsdagen – finaldagen av den senaste veckans maraton med spelet V86.
Extra miljoner har samlats ihop de senaste månaderna till den avslutande omgången. En kväll då en ensam vinnare med åtta rätt kan bli 41 miljoner kronor rikare.
Solvallas sportchef Anders Malmrot är särskilt nöjd med loppen med de treåriga aktörerna. V86-6 på onsdagen är Juliennes lopp för treårig ston och Gay Noons lopp, V86-8, hingstarna och valackernas uppgörelse.
– Det handlar om lopp som ingår i kriterieserien där de flesta hästarna lär vara aktuella för uttagningsloppen till Svenskt Travkriterium på Solvalla om nio dagar, säger Anders Malmrot.
I Gay Noons lopp ser Daniel Redéns 3 Kash Keeper ut att bli favorit. Malmrot gillar hästen men förordar en annan – ”på läget” som det heter.
– Svante Båths 2 Albacete såg jag tidigt göra fina träningsrundor på Solvalla och nu börjar hästen ”få ihop bitarna”. Jag var mycket imponerad av honom senast. Då var Albacete inblandad i en tuff öppning men sträckte bara på sig till slut och klev undan. Så för mig är han hästen att slå från ledningen.
Albacete har två diskvalifikationer på de fem senaste starterna.
– Han hoppade i mål som etta i ett lopp på Solvalla i juni, så han är väl inte helt okomplicerad. Men hästen har säkert mognat och han skötte sig verkligen i det senaste loppet. Det här är en häst som var lite stänkrädd i början av sin karriär och är gynnad av att gå i ledningen. Erik Adielsson lär vara ute efter spets, säger Anders Malmrot.
Vad säger du i övrigt om treåringarna i V86-avslutningen?
– Det finns många fina bakom min vinnare men jag nämner bara en. 4 Luca Vialli Boko gillar jag! Jasmine Ising tränar. Intrycket är att det handlar om en treåring som verkligen går framåt och utvecklas för varje lopp han gör. Han började med ganska mycket utrustning på sig och man har lättat av honom eftersom. Om den här utvecklas som han ska blir han bra. Luca Vialli fick stryk av Timo Nurmos Mister Invictus senast men gjorde ett jättebra lopp och har visat styrka som kommer att komma väl till pass i kriterieuttagningarna.
Juliennes lopp ser två obesegrade treåriga ston. 7 Miss Imperatrice  och 3 Faeza Zet är favoritspelade. Kommer du fram till samma slutsats som spelarna?
– Det finns flera bra hästar utöver dem men den duon sticker ut helt klart. Baserat på vad de visat så här långt handlar det om hästar som har goda chanser att kvala in till Oaks. Timo Nurmos-tränade Miss Imperatrice har ju visat mer så här långt och har fått utveckla sitt kunnande lite mera i loppen. Men det faktum att Daniel Redéns Faeza Zet drog tredjespåret jämnar ju ut det lite grand chansmässigt dem emellan. Faeza Zet har vunnit två lite ”billigare” lopp om man får uttrycka sig så. Men hon ser ut att vara något extra. Det är en sådan motor i henne…jag skulle nästan säga att det är fördel henne onsdag kväll med tanke på spåret.
Tredjehandsspelade 4 Stinaalvina Zonett i V86-6 reser från Sundsvall. Vad säger du om den?
– Jag är som de flesta väldigt imponerad av Daniel Wäjersten, både som tränare och kusk. Om inte alla tecken slår fel kommer han att bli en av våra nästa stortränare i landet. Stinaalvina Zonett som han har med sig nu är en häst som har alla kvaliteter för att kunna utmana de jag nyss nämnt i det här loppet.
En utlandsfödd fyraåring som inte kunde matchas mot söndagens Svenskt Travderby är 11 Hemisphere i V86-4 på Solvalla.
– Jag förstår om den blir klar favorit. Det är en jättefin häst som Fredrik (Linder) hyllar nästan obegränsat. Så det kan vara en sund spik att luta sig emot då det är väldigt öppet bakom. Det kan bli dyrt och kosta många streck om man inte går på Hemisphere, slutar Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Föregående artikelInför V86 jackpot (onsdag): ”Full laddning – jag är optimist”
Nästa artikelSka Janne Jackpot fixa 41 miljoner på V86?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.