Inför V86 (jackpot): Reijo hoppas avsluta snyggt

132

inför v86® (jackpot) reijo hoppas avsluta snyggt

Det har knappast undgått någon som följer nyhetsflödet. Till hösten flyttar Reijo Liljendahl till USA och när vi når honom är han på plats på andra sidan Atlanten för att fixa saker och ting inför framtiden.
Först ska han se till avsluta snyggt och har inte lämnat något åt slumpen inför de månaderna som han är kvar i Sverige. Han har legat väldigt lågt än så länge och inte startat en enda häst. På onsdag drar han igång säsongen och startar fem hästar.
– Vi har tränat på hela vintern och jag är väldigt nöjd med hästarna. Detta är helt medvetet, det sliter att tävla på vintern och man kan inte tävla året om, säger Reijo Liljendahl.
För dagen tränar Liljendahl 12 hästar och satsar mer på kvalité än kvantitet.
– Jag siktar på att vara med i de större loppen med de hästar jag tränar. I år hoppas jag att vi ska kunna vara med i pokalloppen, kanske Stosprintern och Breeders Course bland annat. Flera av hästarna är födda i Italien eller USA och är utestängda från de svenska årgångsloppen, men det finns alltid lopp om man har en bra häst.

Ska duga direkt
Onsdagens omgång på V86® lockar med en jackpot på 19 miljoner kronor till en ensam vinnare och tre av stall Liljendahls hästar är med på kupongen.
Först ut är 7 Eteria (V86-2) som vunnit fyra lopp på sex starter så här långt.
– Det är en jättefin häst som inledde karriären starkt. Hon fick halsproblem i höstas och opererades och efter det har hon fått gott om tid. Som sagt är detta en häst som jag förväntar mig en hel del av framöver och jag siktar på att vara med i kvalen till Drottning Silvias Pokal. Jag har kört 1.17,5/2100 meter inne på Solvalla och jag tror hon är så pass bra att hon kan duga direkt.
1 Lavender (V86-4) har startat en gång i Sverige och vann med Örjan Kihlström i sulkyn.
– Hon fick ett perfekt lopp och avgjorde säkert. Hon kom i ett fint skick från Marcus Melander och efter det loppet så valde vi att låta henne pausa och träna på. Hon har fått jobba på ordentligt med tryckvagn och hon har växt på sig en hel del. Hon har ett bra spår så hon är snabb iväg och jag tror hon står sig ganska bra här.
Även 7 Eleven As startar i V86-2 och det är en häst som Liljendahl tror en del på framöver.
– Hon har inte alls fått visa riktigt vad hon kan än och har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Hon blev rädd för något i hagen i somras och skadade ett knä som spolierade resten av säsongen. Hon är som mina andra hästar väl förberedd och jag har kört 1.18,5/2100 meter inne på Solvalla på ett tilltalande sätt. Jag hoppas att även hon kan vara med i kvalen till Drottning Silvias Pokal även om hon inte har så mycket pengar på sig. Det är en fin häst detta också och jag tror på en bra insats även av henne, säger Reijo Liljendahl.

Föregående artikelJOVIALITY klar för Elitloppet 2024
Nästa artikelFem tippar V75 till Romme 31 mars 2024

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.