Inför V86 (jackpot): Ska det bära till Elitloppet även i år för Hail Mary?

118

inför v86® (jackpot) ska det bära till elitloppet även i år för hail mary

I fjol slutade Hail Mary tvåa i Elitloppet efter en toppinsats.
Mehdi Yazdanpanah som är med och äger stjärnan hoppas att onsdagens start i The Onions lopp i Solvalla V86® ska bära till Elitloppet även i år.
– Vi har en otrolig, otrolig häst som jag tror inte visat sin fulla kapacitet ännu.

The Onions lopp är känt som ett av de stora uppladdningsloppen på Solvalla inför begivenheten sista söndagen i maj.
Ett vårtecken över sprinterdistans där potentiella elitloppskandidater brukar visas upp varje år.
På onsdag körs loppet som den sjätte avdelningen på V86®. Endast åtta hästar har anmälts och favorit blir Hail Mary från DAniel Redéns stjärnfyllda stall.
Den sjuårige hingsten har inte startat sedan andraplatsen i STL Open i slutet av september förra året och kommer med svårbedömd form.
En av världens bästa hästar efter andraplatsen i Elitloppet i fjol. Men ett knepigt spelobjekt efter sitt långa tävlingsuppehåll.
Hail Mary passerades av franske Etonnant kort före mål i Elitloppets final förra året (bilden). Känslorna delägaren Mehdi Yazdanpanah fick i den stunden vill han aldrig vara med om igen.
Eller så vill han det.
– Det är kluvet. Att bli tvåa var jättestort och fantastiskt. Samtidigt minns jag de sista 150 meterna i finalen. Jag trodde att vi skulle vinna men såg att den franske hästen Etonnant kom och skulle springa om. Det är konstigt att säga så…men det var en väldigt hemsk känsla. Men den varade i ungefär en halvtimme – sedan var vi glada för den där andraplatsen! säger Mehdi Yazdanpanah som äger Hail Mary tillsammans med några vänner och släkt.
42-årige Yazdanpanah är från Stockholm men är numera bosatt i Spanien.
Onsdagens lopp vill dock travälskaren se på plats.
–  Jag kommer att komma till Stockholm på tisdag kväll och flyger hem på torsdag igen. Vad det blir för placering spelar mindre roll den här gången, bara Hail visar att han övervintrat bra. Han kan lika gärna vinna men tanken är inte att han ska vara som bäst på onsdag. Utan det här ska ju fungera som ett lopp som ska hjälpa oss framåt lite grand. Det är så klart Elitloppet som vi drömmer om och vill vara med i, säger delägaren.

Gillar surret så här års
Vår i luften och snabba banor och trav. Han älskar det.
– Fasen, det här har man gått och väntat på länge. Alla fina hästar. Allt surr inför Elitloppet. Vi behöver världsstjärnorna. Som Francesco Zet, San Moteur och de andra. Just de hästarna är ju inte med nu på onsdag men om de bästa tävlar frekvent i år så kommer de att behöva matcha varandra ganska ofta och försöka slå varandra. Det är det jag gillar, det är det som är det roliga med travet!
Ingen start på sju månader nu för Hail Mary. Har du koll på var hästen står i form?
– Med tanke på att hästen inte hade fått tiden han kanske behövde i fjol och skadorna så var en andraplats var otroligt bra. Daniel har berättat att han har tränat hästen på ett annat sätt i vinter och försökt räta ut hästen lite mer, och hoppas att det ska ge effekt. Senast för ett par veckor sedan hälsade jag på i stallet och då var han mycket nöjd med hästen. Men jag vet att de haft det tufft med träningsförhållandena på gården och haft problem med väderomslag och så vidare. Så formen vet jag inget om liksom, säger delägaren.

Experterna om onsdagens lopp
Vem vinner The Onionslopp V86-6 på Solvalla?
Vi passar över frågan till två Berglundare (utan släktskap med varandra) som jobbar med tips och analyser i travet.
Hail Mary har ett femtespår bakom bilen på onsdag och Örjan Kihlström kör. Invändigt finns startsnabba hästar som Click Bait, Milliondollarrhyme och Seismic Wave.

Stefan Berglund på V75-Guiden om onsdagens lopp:
– Guidens tips jobbas fram senare i veckan av hela redaktionen. Min personliga åsikt och tro är att Click Bait tar ledningen och sedan tror jag inte att någon av de andra har form för att plocka ner honom. Pratade med Stefan ”Tarzan” Melander i fredags. Som det lät kommer det att vara en jäkla skillnad jämfört med tidigare starter i år. Click Bait är en utpräglad sprinter och han brukar komma i form när det blir varmt och banorna bättre. Det blir barfota bak också på Click Bait. Hail Mary i sina ljusa stunder är en riktig värsting men rimligen är det så att han inte är toppad nu. Det är inte många av Redéns hästar som varit bra direkt i år undantaget Faeza Zet och någon till kanske. Om Hail Mary är på topp och vinner på en niotid på onsdag har ju Daniel Redén inte gjort sitt jobb kan man säga, eftersom den hästen ska vara som bäst längre fram, säger Stefan Berglund på V75-Guiden.

Daniel Berglund på Travronden om onsdagens lopp:
–  Jag har bara tittat på listan ännu så länger och har funderat lite. Har inte börjat jobba med omgången. Som spelare måste man ju ändå vara tveksam till Hail Mary så klart eftersom han inte har startat på länge. Tittar man på hur Redéns hästar har varit när de kommit ut i sina första starter i år har de uppenbarligen inte varit i toppform direkt. Hail Mary är en stor och tung häst och som det känns kanske kommer den att behöva en ordentlig genomkörare. Visst, han var jättebra i årsdebuten i fjol men det här känns som en annan sak. Jag var lite besviken på Hail Mary i höstas i Åby Stora Pris och i STL Open där jag inte tyckte att han tävlade upp till sin bästa förmåga. Så det är ett litet frågetecken inför den här säsongen. Nu har jag hört rykten om att han haft en bra vinter och tränat mycket bättre än inför förra året. Men det är som sagt rykten, vi vet inte. Det ska bli mycket intressant det här. Känslan är att han inte kommer att få någonting gratis med så startsnabba och spetsälskande hästar invändigt. Det finns väl ingen anledning att släppa till Hail Mary heller för kuskarna förstår ju också att det inte är favoritens viktigaste lopp i år, säger Daniel Berglund på Travronden.

Föregående artikelÖnas Prince klar för Elitloppet!
Nästa artikelAllsvenska kuskligan: Ohlsson drygar ut sin ledning

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.