Inför V86 (jackpot): Slår till efter positiva comebacken?

147

inför v86® (jackpot) slår till efter positiva comebacken

Tingsryds travbana i Småland bjuder in till sommartrav med spel på V86®.
I onsdagens gulddivision gör unghäststjärnan Hell Bent For Am andra starten efter comebacken för två veckor sedan då han gick bra som tvåa.
– Han var otroligt nöjd med sig själv senast och vi åker till Tingsryd med en hel del förhoppningar, säger tränaren Sabine Kagebrant.

Hell Bent For Am hann med ett fåtal starter som tvååring i USA innan hästen fick komma över till Sverige inför treåringssäsongen.
Segern i Treåringseliten och Breeders Course-finalen under Solvallas elitloppssöndag 2020 togs från positionen utvändigt ledaren för Stefan Melander.
Efter succésäsongen på svensk mark kommer hingsten att få dras med epitetet unghäststjärna ett bra tag till.
Kanske resten av karriären.
– Hell Bent har ju så hög kapacitet och naturligtvis drömmer vi om att han ska etablera sig som äldre också. Samtidigt får vi ta en start i taget nu och se att han kommer igång och vi är bara glada över att han tycker att det är kul att springa, säger Sabine Kagebrant.
Kagebrant är vd för stall Courant men också proffstränare på Solvalla sedan årsskiftet. Ännu så länge nöjer hon sig med två hästar.
Hell Bent For Am är favoriten och en häst hon kom i kontakt med när hon hjälpte Stefan Melander. När hästen skulle vara konvalescent efter operation för en lös benbit fick hon ta över.
Egentligen har hästen varit startklar och redo länge men det snabba omslaget till kallt väder i höstas gjorde att man valde att lägga comebacken på is ytterligare en tid.
– I år blev han lite förkyld och så var det lite pollen som spökade. Så årsdebuten blev lite senare än vad vi hade tänk. Å andra sidan blev det en bra årsdebut och han har mått gott av det här upplägget. Det finns ju många lopp framöver i sommar också som vi kan vara med i, säger tränaren.

Krafter kvar senast
Andraplatsen på Lindesberg förr förra onsdagen togs med mersmak.
Click Bait var ett tag påtänkt för Elitloppet men kom inte med och Stefan Melanders häst vann Bergslagsloppet mycket enkelt från ledningen med Per Lennartsson.
Bakom hade Hell Bent For Am serverats ett lopp i ledarens rygg och såg mycket moppig och fin ut. Tiden 1.11,5 över 1640 meter var nära rekordet och togs med krafter kvar.
Körande Mats E Djuse provade att vika ut en bit bakom vinnaren och även dra tussarna ur hästens öron på upploppet.
– Hästen har inte haft rycktussar så många gånger och Mats ville bara prova lite och se vad som skulle hända. Hell Bent gjorde det otroligt bra och var otroligt nöjd med sig själv. Han var inte gå tom över mål och det var en trevlig upplevelse på alla sätt och vis både för hästen och oss människor, säger Sabine Kagebrant.

”Hell Bent ruskigt startsnabb”
Onsdagens lopp (V86-4) är ett försök i gulddivisionen, Tingsryds Kommun Rekordlopp över 1609 meter. Alltså ett varv på milebanan.
Daniel Wäjerstens 6 Gooner ser ut att bli favorit. 3 Hell Bent For Am får Erik Adielsson i sulkyn och från ett smaskigt läge bakom bilen lär det bli en bra resa i andra starten sedan i april förra året.
– Erik kommer att göra som han vill med taktiken. Kanske skickar han iväg honom från start? Jag är lite dåligt påläst om de andra hästarna och hur startsnabba de är. Vår häst är ruskigt startsnabb i alla fall, säger hon.
Det låter som att ni har lite förhoppningar om att kunna ta hem det?
– Jag har alltid stora förhoppningar på Hell Bent. Så är det ju. Vi hoppas på att vara i striden nu när vi får åka så långt och allting. Han har skött sina vanliga intervaller hemma och känns jättefin måste jag säga. Balansen han går med trivs han med så det blir samma, sedan får vi se hur vi gör med huvudlaget om han ska ha sitt öppna som i förra starten eller om vi går tillbaka till det helstängda som han gick med tidigare, säger Sabine Kagebrant.
Hur mår Joviality som var tvåa i Fyraåringseliten för ston under elitloppssöndagen bakom överlägsna Jazzy Perrine?
– Jazzy Perrine var ju helgens häst så det var inte så mycket att göra åt henne från det läget. Så hatten av till henne. Vi var jättenöjda med Joviality. Hon gick strax över 1.09 sista 700 meterna i tredjespår som tvåa. Om allt fortsätter att kännas bra så ska hon anmälas till Prix Diana Zet på Solvalla onsdagen 21 juni.

Föregående artikelFem tippar V75 till BODEN 17 juni 2023
Nästa artikelDagens Glimmadubbel TINGSRYD

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.