Inför V86 (jackpot): ”Tarzans” toppstammade treåringstopp

56

inför v86® (jackpot) ”tarzans” toppstammade treåringstopp

Senast var hon på linje med vinnaren Glamorous Rain i Breeders´ Crown.
Imhatra Am är på riktig uppgång bland den treåriga stoeliten.
Stefan Melander lämnar positiva besked inför onsdagens start på V86®.

V86® den här veckan delas mellan Solvalla och Bjerke i Norge. På den svenska huvudstadsbanan är det treåringarna som hamnar i fokus, då Kriterierevanschen och Oaksrevanschen ska avgöras. Ett hett kort i det senare loppet är Stefan Melander-tränade 2 Imhatra Am (V86-2).
Efter att ha inlett sin karriär hos Marcus Melander i USA, har hon nu gjort sex starter hos ”Tarzan” och redan hunnit göra sig ett namn. Senast i finalen av Breeder´ Crown i Eskilstuna spurtade hon vasst och var som trea inte stort slagen av vinnaren Glamorous Rain. Det efter att i semifinalen reparerat en startgalopp på briljant sätt.
– Hon känns jättebra och är i riktigt bra form, hon gick väldigt bra i Eskilstuna. Gången före blev hon ju lite generad i början och galopperade men kom tillbaka starkt. Det finns inget att klaga på med henne i varje fall, allt är bara bra, säger Stefan Melander.

Treåring med riktig toppstam
Det är tveklöst blått blod som flyter i ådrorna på Imhatra Am. Pappa är fenomenet Muscle Hill och mamma heter Tamla Celeber, ett av våra bästa ston någonsin, som sprang in över åtta miljoner kronor under sin tävlingskarriär.
– Jag tror det blir en bra häst det här, vi får se nu hur fortsättningen blir, det kanske blir så att vi går ut i E3 Revanschen med henne också, men vi tävlar på med det här loppet först i alla fall.
Hon måste bli riktigt spännande till nästa säsong?
– Det är klart att hon måste utveckla sig lite till för att verkligen bli på topp, men hon är bra redan nu. Stammen på henne är topp-topp, det är verkligen första klass. Hon kan allting, Marcus skolade henne bra borta i USA och hon verkar stå distansen bra också. Hon ”räknar inte stegen” som många hästar gör när de kommer från USA, vissa verkar tro att loppen är över när de sprungit 1 600 meter, men den här är riktigt förnuftig.
Det blev ett perfekt läge bakom bilen nu?
– Spåret är bra och hon kan nog öppna en bit, men det där får Mats Djuse sköta. Det är i varje fall ingen panik, hon får en bra position och klarar det mesta.
Melander har ytterligare en häst till start i V86-2 Oaksrevanschen. 9 Swept Wing som inte har samma summor på kontot ännu, men som visat framhovarna under säsongen. För tre starter sedan kom första segern i karriären.
– Faktum är att hon är ganska bra den här märren, det är en fin häst som också blir bättre. Hon satt fast för två starter sedan och senast avslutade hon vasst, det var fina papper. Nu slår hon väl inte Imhatra Am i det här loppet men det är bra smygläge och hon kan vara ett platsspel här.

Liten besvikelse med tanke på stammen
Solvallatränaren tar ut ytterligare en häst på V86®. Det handlar om fyraåriga stoet 6 Low Visibility som påträffas i startlistan till den fjärde avdelningen. En fint stammad sort men som ännu inte gjort något större väsen av sig, hästen är ännu segerlös på tretton försök.
– Low Visibility blir det nog svårt att vinna för i alla fall, hon känns inte som något för spelarna den här gången. Jag vet inte riktigt vad det var med henne senast men det kan ha varit så att hon bara hade en dålig dag då. Hon har väl varit lite av en besvikelse med tanke på stammen, men jag tycker hon såg ut att vara på gång näst senast i alla fall så vi får se nu. Hon får starta på ett tag så får vi se framöver om vi fortsätter eller om hon får bli fölsto. Kan hon vara fyra, femma här har hon gjort det bra.

Föregående artikelInför V86 (jackpot): Malmin tror på toppchans
Nästa artikelV86 Jackpot Tips + Nästagångare + Andelsspel

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.