Inför V86 (jackpot): ”Tekno Lynet känns väldigt fin – måste ha chans”

82

inför v86® (jackpot) ”tekno lynet känns väldigt fin – måste ha chans”

Han vann V75® i sin sista start i fjol och hade krafter kvar i mål i årsdebuten.
Nu är det betydligt mer påställt för Tekno Lynet som med lopp i kroppen har framspår i V86®.
– Hästen känns väldigt fin och jag tycker att vi har chans, säger tränaren och kusken Gunnar Melander.

Det är jackpot i onsdagens V86® som delas mellan Bergsåker och Solvalla. En ensam vinnare med åtta rätt kan ta hem 16 miljoner kronor. På Solvalla körs Margaretas Tidiga Unghästserie med en rad löftesrika och lovande tre- och fyraåringar. På Bergsåker så inleds omgången med ett kallblodslopp där Tekno Lynet blir klar favorit. Gunnar Melanders häst vann V75 i övertygande stil på Solänget i fjol höstas och gjorde därefter bokslut för säsongen. I årsdebuten hade hästen spår tolv över kort distans och fick ett snällt upplägg i comebacken.
– 5 Tekno Lynet (V86-1) har fått jobba på rejält i vinter och det känns som att han har utvecklats ytterligare lite. Men när han fick så dåligt läge i årsdebuten över 1600 meter valde jag att köra invändigt. Det blev ingen lucka men han kändes väldigt fin och bättre än jag trodde att han skulle vara. Han gick i mål med krafter kvar på spänstiga ben, säger Gunnar Melander.
– Hästen har även känts fin efteråt och jag tycker det märks att han har gått framåt med loppet i kroppen. Det känns faktiskt som att han är i bra form nu och det ska bli spännande att tävla med honom på onsdag.
Vad säger du om förutsättningarna med spår fem bakom startbilen?
– Vi fick ett bra spår och det är ju helt andra förutsättningar nu gentemot senast. Han har bara haft öppet spår en gång i min regi och då var han ganska snabb ut. Så jag har förhoppningar om att han ska göra ett bra lopp och vara med där framme.
Hur bra vinstchans tycker du att det är?
– Jag ser liksom inga hästar som är med i fältet som han inte kan slå. När han då var så fin i första starten och har jobbat på rejält hela vintern, så måste jag tro att vi har lite chans. Jag tycker i alla fall att det ser bra ut på förhand. Vi ändrar inget utan kör barfota fram och med vanlig vagn igen, säger Melander.
När vi ändå har dig på tråden, hur är läget för Månlykke A.M. och vad är hans närmaste planer?
– Det är bara bra med honom och han har känts jättefin efter de här två segrarna i år på Bergsåker och Gävle. Vi siktar mot V75 i Umeå den 14 maj och därefter tar vi ställning hur vi går vidare. Om det blir Elitkampen eller inte.

Föregående artikelFem tippar V75 till ÅBY Lördag 7 maj 2022
Nästa artikelV86 TIPS SOLVALLA/BERGSÅKER 4 maj 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.